1.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Penava o Dežuloviću: Nemojte se čuditi, on radi za Pupovčeve Novosti...

VIDEO Penava o Dežuloviću: Nemojte se čuditi, on radi za Pupovčeve Novosti koje plaća Vlada RH

Nakon što su jučer – iz Ministarstva branitelja oštro osudili kolumnu Borisa Dežulovića zato što, poručili su – na “grub i primitivan način” vrijeđa žrtvu Vukovara, koju je taj grad podnio u Domovinskom ratu – danas je o toj temi konferenciju za novinare održao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

– Notorna je činjenica da je u Hrvatskoj hrvatski narod birao političare iskrivljenih liberalnih vrijednosti gdje je sve dopušteno i gdje nitko za ništa ne odgovara. Živimo u vremenu neodgovornosti i pranja ruku, rekao je Penava na konferenciji za novinare, komentirajući Dežulovićevu kolumnu za N1.

Istaknuo je kako se ovih dana vrlo često koristi sintagma “bura u čaši vode”, a tako će biti i s aktualnim događajima oko Vukovara.

– Priča će trajati dva dana i što će se poslije dogoditi – apsolutno ništa, kazao je.

Dežulovića je prozvao da se na grub način obrušio na vrijednosti Domovinskog rata.

– A odgovorni urednici i vlasnici poruče da oni nisu odgovorni. Tko je odgovoran u ovoj državi? Odgovara li itko za išta u Republici Hrvatskoj? Nema sankcija, nema posljedica, samo truli politički kompromis na račun hrvatskih vrijednosti, poručio je Penava.

Vlada velikosrpsku politiku polako vraća u igru.

Napomenuo je da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman porazio velikosrpsku politiku u Domovinskom ratu zajedno s hrvatskim narodom, građanima i hrvatskim braniteljima, a aktualna Vlada “tu velikosrpsku politiku polako vraća u igru”.

– Dakle, imamo s jedne strane vlast koja proglašava zakon i osjeća poseban pijetet prema Vukovaru, s druge strane u neposrednoj blizini štiti mauzolej četničkom vojvodi. Imamo vlast u Zagrebu koja se ‘ubija’ od pijeteta prema Vukovaru, a paralelno financira podizanje zvijezde petokrake po neboderima u Hrvatskoj – zvijezde koja je sravnila Vukovar sa zemljom, naglasio je Penava.

Za Dežulovića je rekao da je kolumnist “srpskih, Pupovčevih ‘Novosti'” koje financirana hrvatska Vlada, a koja, ironije li, gaji poseban domovinski pijetet prema gradu Vukovaru.

Inače, Dežulović u kolumni pod nazivom “J*** vas Vukovar” među ostalim je napisao: “Punih je, eto, trideset godina kako ga ne vade iz pozlaćenih usta, trideset nam godina njime mjere domoljublje, da bi nakon trideset godina hipnotičkog domobojaznog mrmorenja Vukovar – kao, uostalom, svaka riječ kad se trideset godina bez prestanka ponavlja – bio do kraja ispražnjen od svakog pojedinačnog značenja, svrhe i smisla, tek konfekcijski grobljanski lampion kao šuplji plastični totem za raspirivanje domovinskog zajedništva i utjerivanje domoljublja u kosti”.

U utorak je, među ostalima, na taj tekst reagiralo i Ministarstvo hrvatskih branitelja te Dežulovića prozvalo da na “grub i primitivan način” vrijeđa žrtvu koju je taj grad podnio u Domovinskom ratu.

– Uoči 30. obljetnice najtežeg hrvatskog stradanja Boris Dežulović piše tekst kojim pokušava obezvrijediti sve žrtve Vukovara i Domovinskog rata. Ovaj nas je tekst uvjerio da moramo još ustrajnije promicati istinu o Domovinskom ratu, kroz koji su ostvarene stoljetne težnje hrvatskog naroda za svojom državom stvorenom u zajedništvu Hrvata u domovini i svijetu, priopćilo je Ministarstvo, prenosi HRT.

Kolumna je OVDJE.

Bauer poručio Dežuloviću: Da Ameru kažeš – J..o te Alamo, dobio bi sačmu u jaja ko Zed, iako se te bitke ne sjeća ni Joža Manolić

Jučer je priopćenjem reagirao i Domovinski pokret:

“ŠTO JE SLJEDEĆE?

Domovinski pokret najoštrije osuđuje potez N1 televizije, odnosno objavu kolumne Borisa Dežulovića čiji je sadržaj bezobzirno vrijeđanje i omalovažavanje svih žrtava Domovinskog rata, omalovažavanje nacionalnog identiteta, a pogotovo vukovarskih žrtava.

Nakon nasrtaja ultra lijeve platforme Možemo na murale Vukovara, doživjeli smo i vulgarni ispad beogradskog potrčka i bivšeg feralovca na grad Vukovar. Ni manje ni više, nego na televiziji koja je u procesu traženja nacionalne koncesije. Takav ispad ne možemo čak ni citirati, jer tu količinu psovki medijski prostor ne zaslužuje. Napominjemo da prostačko vrijeđanje, psovke, govor i širenje mržnje ne spadaju, kako u slobodu govora, tako ni slobodu i autonomiju medija.
Domovinski pokret od uprave N1 televizije, cehovskih udruženja i nadležnog Ministarstva kulture i medija traži hitno očitovanje i ispriku svima koje je Dežulović putem platforme N1 zgrozio i ponizio.

Što je sljedeće? Zamislimo da do riječi Vukovar stavimo i Srebrenica. Bi li u tom slučaju kolumna bila objavljena? Sigurni smo da ne bi, jer jedino po hrvatskim nacionalnim svetinjama je dozvoljeno pljuvati i na njima graditi tzv. slobodu govora kao paravan za širenje mržnje i obezvrjeđivanje svih simbola nacionalnog identiteta.

Borisu Dežuloviću predlažemo da u svom dragom Beogradu pokuša napisati sličnu kolumnu pod naslovom: J…. vas žrtva Kragujevca. Pa da vidimo hoće li mu to itko objaviti. Posve smo sigurni da bi u tom slučaju bio zauvijek uklonjen iz javnog prostora.

U trenucima dok je državni vrh zaokupljen banalnim međusobnim prepucavanjima, ne možemo se oteti dojmu da se koriste pojedine platforme za medijsko ponižavanje i okupaciju Republike Hrvatske.
Probudimo se dok nije kasno!”, napisali su iz Domovinskog pokreta čiji je šef Ivan Penava.

Jučer se oglasio i poznati psihijatar Herman Vukušić:

“DO DALJNJEGA NE GOSTUJEM NA N1 TELEVIZIJI DOK SE NE OGRADE OD DEŽULOVIĆA !

Uvijek sam se spremno odazivao na pozive N1 televizije, ne zbog svoje ljubavi prema kamerama, već zbog njihove profesionalnosti, pogotovu Tihomira Ladišića čiji sam najčešće bio gost.

Tako je bilo i jutros, a N1 je moje gostovanje stavila na svoje internetske stranice.

Isti dan N1 je na stranicama objavila kolumnu Borisa Dežulovića monstruoznog naziva “Je..o vas Vukovar” (ja izostavljam neka slova, Dežulović sukladno svojem odgoju nije).

Od sadržaja same kolumne samo je skandaloznija činjenica da jedna nacionalno gledana javna televizija može objaviti takav degutantan i mrzilački tekst koji vrijeđa sve vukovarske i hrvatske žrtve nepunih dvadeset dana prije obilježavanja 30. godišnjice vukovarske tragedije.

Bio sam jedan od prvih koji je stao u javnu obranu N1 televizije kada su im onemogućili emitiranje preko kablovskih platformi, a sada i prvi poručujem da im više neću gostovati sve dok se ne ograde od Dežulovićevih uvreda i njegovog govora mržnje”, napisao je Vukušić na fb-u.

Najnovije

Još iz rubrike