6.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska COVID potvrde na Ustavnom sudu: Radi se o diskriminaciji. Mi nismo protiv...

COVID potvrde na Ustavnom sudu: Radi se o diskriminaciji. Mi nismo protiv cijepljenja, ali…

Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske podnio je zahtjev za ocjenu ustavnosti odluke Stožera civilne zaštite o obvezi COVID potvrda za zaposlenike zdravstvenog sustava i sustava socijalne skrbi.

Predsjednik Sindikata Stjepan Topolnjak potvrdio je kako su podnijeli zahtjev za ocjenu ustavnosti odluke Stožera civilne zaštite o obvezi COVID potvrda za zaposlenike zdravstvenog sustava i sustava socijalne skrbi.

“Postavili smo upit jer želimo znati što u slučaju da netko od radnika dobije otkaz i hoćemo li ići u tužbe ako netko bude udaljen s radnoga mjesta jer se nije testirao”, rekao je Topolnjak.

Kaže kako je njihov Sindikat protiv prisile radnika na cijepljenje, a da su odluke Stožera o COVID potvrdama diskriminacija jer “svi mogu biti prenosioci bolesti”.

Smatra i da je ranije bila nepovoljnija epidemiološka situacija, pa Stožer nije donosio ovakve odluke.

“Mi nismo protiv cjepljenja, ali ne smijemo ograničavati slobodu izbora. Za naše radnike je neprihvatljivo da zdravstveni radnici plaćaju testiranje, što bi se moglo dogoditi u budućnosti, kako je najavljeno. Ukoliko Ustavni sud donese suprotnu odluku, mi ćemo je poštivati”, rekao je Topolnjak, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike