1.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Grbin o pobuni u SDP-u: Kolege opstruirale odluku Glavnog odbora, Predsjedništvo će...

Grbin o pobuni u SDP-u: Kolege opstruirale odluku Glavnog odbora, Predsjedništvo će raspraviti o tome

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin održao je kratku konferenciju za novinare nakon održane sjednice saborskog Kluba SDP-a, prenosi N1.

“14 naših kolegica i kolega odlučilo je ne provesti odluku koju je velikom većinom u subotu donio Glavni odbor stranke, najviše tijelo SDP-a. Obavijestit ću Predsjedništvo stranke o tome”, kaže.

“Sutra imamo sjednicu Predsjedništva, raspravljat ćemo o ovome i potom ćemo izvijestiti javnost. Na sjednici ćemo definirati koji su koraci koji će dovesti do zaključenja i zatvaranja ove situacije koja je predugo zabavljala i vas medije i hrvatsku javnost i kojoj mora doći kraj”, dodaje Grbin.

Na inzistiranje novinara da kaže koje bi mogle biti sankcije, Grbin je rekao:

“14 kolegica i kolega je danas opstruiralo provođenje odluke najvišeg tijela stranke. Što to znači? Pa to je jasno svima. Međutim, sutra imamo sjednicu Predsjedništva stranka, na njoj ćemo reći koji su daljnji koraci”.

Vidović: Kriza u SDP-u se očito nastavlja, Grbin se ponaša kao tiranin

Nešto ranije nakon završetak sjednice izjavu je dao i Franko Vidović.

“Kriza u SDP-u očito se nastavlja. Ja sad više ni ne vidim kraj. Onaj tko je generator krize u SDP-u naziva se, nažalost, predsjednik stranke Peđa Grbin. Današnji postupak na sjednici Kluba, jednostavno, ja ga ne mogu opravdati ničime. Umjesto da stavi na glasanje jesu li ljudi, koji su prethodno izbačeni stranke i dalje članovi Kluba, mada smo o tome već glasali prošli put, on nama stavlja da odlučimo o odlukama Glavnog odbora koje su jasne same po sebi i koje ne predstavljaju nikome nikakav problem”, rekao je Vidović.

Vidović kaže da je normalno da će svi članovi stranke poštivati odluke Glavnog odbora.

“Normalne su sve situacije koje proisteku iz toga. Ovdje se radilo ne o fiškalijama, nije se radilo o nikakvom postupku. Radilo se o četiri čovjeka koja su izbačena iz stranke bez obrazloženja. Radilo se o tome da smo mi u Klubu čitavo vrijeme željeli očuvati jedinstvo SDP-a, nastojali te ljude zadržati u Klubu i radilo se o čovjeku koji, više ne znam iz kakvih pobuda – očito neracionalnih, nastoji te ljude izbaciti iz kluba. Mada njihovo prisustvo koristi u svim pregovorima unutar Hrvatskog sabora”, objašnjava.

Vidović kaže da više ne zna kojim bi riječima opisao Grbinovo ponašanje.

“Čovjek se ponaša kao tiran”, tvrdi.

Vidović je podsjetio na to da je Glavni odbor središnje tijelo stranke, a Klub tijelo stranke.

“Klub surađuje sa svim tijelima stranke. Nikad dosad se nije dogodilo u SDP-u da predsjednik stranke inzistira preko Glavnog odbora da bi utjecao na drugo tijelo”, rekao je Vidović, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike