7.7 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Srbijanska premijerka: Nisam kao Milanović, njegova izjava mi je bila nevjerojatna i...

Srbijanska premijerka: Nisam kao Milanović, njegova izjava mi je bila nevjerojatna i bilo mi je nevjerojatno da nisu stigle reakcije, čak ni iz EU

Srbijanska premijerka Ana Brnabić je, odgovarajući na novinarsko pitanje je li namjerno zaobišla službene institucije u BiH i “političare u rangu s njenom pozicijom”, rekla da svi znaju da je u Mostaru, prenosi RTS.

“Svi znaju da sam tu, ali ovo je moj jednodnevni posjet srpskoj zajednici i projektima koji se financiraju iz budžeta Republike Srbije. Mislim da ne treba praviti buru u čaši vode”, istaknula je premijerka.

Brnabićeva, koja je obišla Sabornu crkvu u Mostaru i posjetila “Prosvjetinu” školu, odbacila je usporedbu njenog posjeta i izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, koju je napravila Naša stranka iz BiH, a u kontekstu da je ona premijerka hercegovačkih Srba, kao što je Milanović rekao da je predsjednik Hrvata u BiH.

“Ne gledam to na taj način. Milanovićeva izjava mi je bila nevjerojatna i bilo mi je nevjerojatno da nisu stigle reakcije, čak ni iz Europske unije. Ja sam premijerka Srbije i mojoj funkciji postoji pandan u BiH”, rekla je Brnabićeva.

Naglasila je da se osjeća kao gost, koji je došao obići projekte koji su financirani iz budžeta Srbije i ocijenila da ulaganje u kvalitetniji život bilo koje zajednice, bilo kog naroda u jednoj zemlji doprinosi bogatstvu cijele te zemlje.

“Nemam druge pretenzije”, poručila je Ana Brnabić, prenosi RTS.

Najnovije

Još iz rubrike