6.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Načelnik Murtera reagirao na priču o seksualnim predatorima na otoku: Smatram da...

Načelnik Murtera reagirao na priču o seksualnim predatorima na otoku: Smatram da se radi o teškoj optužbi…

Načelnik Murtera reagirao je na priču o seksualnim predatorima koje se predtsavilo kao “domaće ljude”. Osuđuje svako nasilje, ali misli da je ovime načinjena šteta lokalnoj zajednici.

Načelnik Općine Murter-Kornati, Toni Turčinov, reagirao je na vijest o seksualnim predatorima koji haraju otokom te tako uznemiravaju i ugrožavaju žene i djecu.

Njegovo obraćanje javnosti prenosi se u cjelosti.

“Ovim putem obraćam se u svoje osobno ime i u ime svojih mještana koji su danas sa zgražanjem čitali članak o seksualnim predatorima na našem otoku koji je prenio portal morski.hr, a nakon njega i neki drugi medijski portali.

Osuđujem svako nasilje izvršeno prema bilo kojoj osobi, bilo da se radi o verbalnom, fizičkom seksualnom ili bilo kojem drugom nasilju učinjenom na štetu druge osobe. Nema nikakve dvojbe o tome koliko je nemoralno ponašanje određenih pojedinaca koje bi obavezno trebalo rezultirati sankcioniranjem istog, ali i poduzimanjem svih drugih, potrebitih radnji da bi se ovakvo nešto spriječilo za ubuduće. To je zadatak i obveza nadležnih institucija i predmet zakonom predviđenih postupaka koji će na zakonit i pravilan način utvrditi što je učinjeno i tko je to učinio.

Međutim, osjećam se obveznim javno se obratiti ovim putem i izraziti svoje nezadovoljstvo, a vjerujem i nezadovoljstvo mnogih mojih mještana, jer u članku koji je prenio navedeni portal nedvojbeno stoji da se radi o “domaćim ljudima”. Smatram da se radi o teškoj optužbi na račun našeg mjesta jer redarstvene vlasti još uvijek nisu utvrdile tko su počinitelji ovog čina, a klasifikacijom da se radi o „domaćim ljudima“ nepotrebno se narušava ugled našeg mjesta koje zasluženo slovi kao idealna obiteljska turistička destinacija.

Opaska da se radi o “domaćim ljudima” je zaista nepotrebna jer, osim što se još ne zna tko su počinitelji, može aludirati da se o radi bilo o mještaninu otoka Murtera ili bilo kojeg drugog državljanina naše Lijepe. Međutim, u ovom slučaju, štetu isključivo trpi zajednica našeg mjesta, jer ovakvim generalnim pristupom smo svi prozvani, a najmanje oni koji su isključivo odgovorni za ovakvo nedolično ponašanje.

Stoga Vas molim da u svojem članku izbacite dio u kojem se navodi da se radi o “domaćim ljudima” sve dok takva činjenica ne bude utvrđena pravomoćnom presudom nadležnog suda,” piše Dnevnik.hr

Seksualni predatori na našem otoku: Prepoznatljivi su već izdaleka. Jedan se skinuo do gola i gledajući me počeo masturbirati, bez srama

Najnovije

Još iz rubrike