7.7 C
Zagreb
Naslovnica Sport Mađari zabijali, bez pobjednika u Gradskom vrtu

Mađari zabijali, bez pobjednika u Gradskom vrtu

Središnji susret 11. kola HT Prve lige odigran je u Gradskom vrtu između Osijeka i Hajduka. Nakon uzbudljivog početka i mirnog ostatka susreta, utakmica je završila remijem.

Osijek je krenuo fantastično, već u devetoj minuti doveo se u situaciju da kontrolira rezultat i utakmicu. Kleinheisler je dobio loptu na 20 metara od gola malo lijevo od sredine, a nitko nije izašao u blok.

Znamo što znači kad je Mađar nebranjen na toj udaljenosti, slijedi namještanje i fantastičan udarac u malu mrežu nemoćnog Kalinića za vodstvo Osijeka koji je odmah potom jurnuo po drugi gol.

Već u 13. minuti ide Mierez lijevom stranom, vara Simića i puca s lijeve strane iskosa, ali je Kalinić na mjestu, a na mjestu je vratar Hajduka i minutu kasnije kad je s desne strane Bohar pucao iskosa.

No, Hajduk je uspio izjednačiti u 19. minuti preko svog Mađara. Dugo su gosti imali loptu, ona je na kraju stigla do Lovrencsicsa na rubu 16 metara. On je odbio ubačaj, napravio je lažnjak i nakon dva koraka potegnuo. Lopta je u letu do gola pogodila Lončara i prevarila Malenicu za izjednačenje.

Nije prošlo ni dvije minute, a Osijek ima najbolju priliku za drugi gol. Livaja je izgubio loptu na sredini i ide kontra tri na tri, Hajduk na prvu čisti, ali Jugović tuče s 18 metara.

Lopta opet ide pokraj Kalinića, ali gađa prvu stativu, pa po crti ide do druge i Kaliniću u ruke. Do 24. minute još imamo opasan ubačaj Livaje za Sahitija i novi pokušaj Bohara za vatromet u prvoj četvrtini susreta.

Uslijedilo je malo predaha pa u 34. Ljubičić bježi po desnoj strani, ulazi do 14 metara i nakon lažnjaka se namješta na lijevu, ali puca pokraj gola. Do kraja ipak nismo vidjeli toliko prilika pa se na poluvrijeme odlazi s 1:1 i uz dva suprotna razdoblja: prvih 25 minuta ludila i drugih 20 mira.

Ovih drugih 20 minuta mira prenijelo se i na drugo poluvrijeme koje je u svojoj prvoj polovici bilo poprilično mirno i bez uzbuđenja, a najviše je bilo ukazivanja pomoći. Izmjenjivali su se na travnjaku Bartolec, Krovinović, Lončar i Elez.

Bjelica je morao mijenjati zbog toga, Bartolec zbog koljena i Lončar zbog raskrvavljene arkade nisu mogli nastaviti, dok je Eleza kod Hajduka zamijenio Katić.

Što se nogometa tiče, u 69. minuti imamo zicer za Osijek i najbolju priliku za pobjedu jedne od ekipa. Bočkaj je sjajnom dugom loptom izbacio Miereza samog ispred Kalinića, ali vratar Hajduka nogom skida zicer.

Pokušao je i Hajduk koji put, aktivan je bio Kačaniklić, ali njegov volej u 87. boksa Malenica. Nadoknada je zbog ukazivanja pomoći bila duga, čak sedam minuta, a protekla je u pritisku Osijeka.

Kleinheisler je pokušavao izvana, redali su se ubačaji i korneri, ali nije bilo zicera. Hajduk je probao jednom preko Mlakara kojeg je u priliku nakon presječene lopte izbacio Kačaniklić, ali bez uspjeha.

Na kraju je sve završilo podjelom bodova koja ostavlja Osijek na 21 bodu iz 11 susreta, dok Hajduk ima bod manje uz utakmicu manje. Na čelu je Rijeka s 23 boda, Dinamo ima 22, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike