6.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ova zagrebačka srednja škola prva prelazi na online nastavu, u samoizolaciji čak...

Ova zagrebačka srednja škola prva prelazi na online nastavu, u samoizolaciji čak osam razreda

Zbog zaraze koronavirusom osam učenika, cijela Tehnička škola Ruđera Boškovića od sutra prelazi na online nastavu na iduća dva tjedna.

Ovu mjeru prelaska na nastavu po modelu C zatražila je ravnateljica Đurđica Fuštar od Grada Zagreba, što im je Grad i odobrio na razdoblje od 24. rujna do 8. listopada, prenosi 24 sata.

Cijela škola navodno će morati prijeći na online nastavu zbog zaraze koja se proširila među maturantima. Iako se na nastavi nose maske i poštuju mjere razmaka, samoizolacija je posljednjih tjedana bila određena za čak osam razreda, zbog čega je i cijela škola prešla na nastavu na daljinu.

Kako je potvrdilo Ministarstvo obrazovanja, s današnjim danom zbog COVID-a 19 je u izolaciji 2021 učenika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, a u samoizolaciji je 10.582 učenika. Najveći broj oboljelih učenika i onih u samoizolaciji je na području Grada Zagreba – 689 oboljelih te 4203 u izolaciji. Najmanje ih je u Ličko-senjskoj županiji s ukupno 10 oboljelih te 95 učenika u samoizolaciji, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike