15.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Enis Bešlagić slomljen zbog gubitka drage osobe: Tvoji pozivi još će dugo...

Enis Bešlagić slomljen zbog gubitka drage osobe: Tvoji pozivi još će dugo odzvanjati mojim mislima

Popularni glumac i voditelj Enis Bešlagić ostao je u šoku nakon što je saznao da je njegova draga kolegica Sanja Burić iznenada preminula u 49. godini života od posljedica moždanog udara. Enis se od Sanje oprostio emotivnom objavom na Instagramu.

– Divno, dobro i veselo stvorenje… Od tvoje diplomske predstave u kojoj sam napravio prve svoje glumačke korake, pa sve do raznih snimanja i druženja… Samo tvoj topli osmijeh i pozitivna energija ostaje u sjećanju. “Gospodine foko, gospodine foko…” , je tekst iz te diplomske predstave kojom si me dozivala😥 Još dugo će odzvanjati u mojim mislima… Do ponovnog susreta, divna Sanja…💔 – napisao je Enis uz Sanjinu fotografiju i emotikon slomljenog srca te dodao “Putuj, Sanja”.

U komentarima su se odmah javili brojni Enisovi pratitelji, a emotikon slomljenog srca ispod objave ostavio je i Tarik Filipović. Inače, Sanja Burić preminula je noćas u Sarajevu, a tužnu vijest potvrdili su s s Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo (ASU).

Tijekom života ostvarila je brojne uloge, a osim što je bila redovna profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Burić će ostati zapamćena i po ulogama koje je ostvarila u brojnim televizijskim i filmskim ostvarenjima: “Crna hronika”, “Grbavica”, “Dobro uštimani mrtvaci”, “Viza za budućnost”, “Kod amidže Idriza”, “Na putu”, “Teško je biti fin”, “Ljeto u zlatnoj dolini”, “Pun mjesec”… Burić je rođena 10. travnja 1973. godine u Sarajevu.

Studirala je na Međunarodnoj kazališnoj školi Jaques Lecoq u Parizu, Cours Florentu u Parizu i Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Iza nje je i bogata kazališna karijera. Radila je u Narodnom pozorištu Sarajevo, Kamernom teatru 55, na Otvorenoj sceni Obala (ASU), u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, Pozorištu mladih Sarajevo…, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike