15.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Jeziv slučaj u Zagrebu: Djevojku krvnički tukao, prijetio joj i tjerao je...

Jeziv slučaj u Zagrebu: Djevojku krvnički tukao, prijetio joj i tjerao je da krade a onda je porezao nožem u kafiću

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju i kazneno djelo Trgovanje ljudima na štetu 28-godišnjakinje.

Sumnja se da je osumnjičeni 7. rujna 2021. godine oko 23.30 sati na području Zagreba, u ugostiteljskom objektu, s namjerom da ju usmrti, po ulasku u prostor čim ju je uočio, zadao joj više reznih rana po tijelu. U pomoć oštećenoj priskočio je gost ugostiteljskog objekta koji je svladao počinitelja i na taj način spriječio dovršenje kaznenog djela, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici su potvrdili sumnju da je osumnjičeni od lipnja 2020. godine pa sve do početka rujna 2021. godine u stanovima na području Zagreba koje je koristio, oštećenu s kojom je bio u intimnoj vezi, imajući na umu njezino trenutno stanje, svakodnevno tjelesno i verbalno napadao, upućujući joj prijetnje, a sve zbog unaprijed stvorene namjere ostvarivanje materijalne koristi.

Nakon što je na takav način uspostavio potpuni nadzor nad oštećenom, odvodio ju je u razne trgovine na području grada gdje bi ona zbog bojazni za sebe i članove svoje obitelji krala razne proizvode. Otuđene proizvode odmah nakon krađe predavala je osumnjičenom koji bi ih zatim prodavao trećim osobama te dobiveni novac zadržavao za sebe.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike