17.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Izgled vara: Pet pasmina koje izgledaju "strašno", a zapravo su prave maze

Izgled vara: Pet pasmina koje izgledaju “strašno”, a zapravo su prave maze

Svaki pas odraz je svoga vlasnika, bez obzira na to o kakvoj je pasmini ili križancu riječ. No postoje neke pasmine pomalo zastrašujućeg izgleda, a koje su po naravi zapravo prave maze.

1. Doga

Mnogi ljudi osjećaju strah u blizini ovih divovskih pasa, koji mogu narasti do 75 centimetara (kada stoje na četiri noge) i težiti oko 70 kilograma, ali zapravo je riječ o pasmini vrlo umiljate i nježne naravi, pogodnoj za djecu i punoj ljubavi. Doge su vrlo društvene i prijateljski raspoložene prema drugim životinjama, uključujući i mačke.

2. Bokser

Ovaj prijateljski raspoloženi i veseli slatkiš slavan je po svojoj sposobnosti da može oraspoložiti svog vlasnika u svakoj situaciji. Učinit će to i tako da mu se “ponudi” za maženje kada osjeti da je njegov vlasnik potišten ili tužan. Možda na prvu izgleda opasno, ali bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mjesta za život važnije mu je da ima vlasnika koji mu zna uzvratiti ljubav, zbog čega može živjeti i u stanu.

3. Irski vučji hrt

Jedan od najvećih pasa općenito, ujedno je i jedan od najmanje agresivnih pasa. S obzirom na to da se sa svima tako dobro slaže, nije dobar pas čuvar, ali je zato savršen obiteljski pas. U prošlosti je uzgajan da lovi i ubija vukove. Naraste i više od 80 centimetara (kada stoji na 4 noge) i teži oko 55 kilograma.

4. Engleski buldog

Iako ima vrlo opasan izraz lica, ispod brojnih nabora i opasnog pogleda krije se blagi emotivac koji obožava ljude. Ova je pasmina vrlo strpljiva i ne zahtijeva istrčavanje, a prema djeci je vrlo strpljiv i smiren. Želite li da vas psić s vama mirno gleda televiziju ili sjedi pored vas dok mirno ispijate kavu, buldog je pasmina za vas.

5. Leonberger

Ova njemačka pasmina uzgajana je za rad u Njemačkoj s izgledom koji nalikuje lavu. No narav mu nimalo nije divlja ni opasna, više nalikuje naravi mice-mace, a ne lavljoj. Leonberger je poslušan i postojan pas i upravo je ta njegova stabilna narav ono čime se uzgajivači najviše ponose, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike