17.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Miroslav Škoro potvrdio: Da, ulazim u klub Suverenista u Saboru

Miroslav Škoro potvrdio: Da, ulazim u klub Suverenista u Saboru

Miroslav Škoro i njegova sestra Vesna Vučemilović, kako se i očekivalo, napuštaju saborski klub Domovinskog pokreta premda je zastupnik te stranke Ante Prkačin na konferenciji za novinare pokušavao uvjeriti javnost da je nastavak njihove suradnje moguć.

Vesna Vučemilović već je najavila izlazak iz kluba DP-a, a Škoro je Večernjem listu potvrdio da će i on učiniti isto.

“Nakon svega što se zbilo, jasno je da ne možemo više funkcionirati kao cjelina. No kako od prvog dana podupirem okupljanje na domoljubnom dijelu spektra, odlaskom iz kluba DP-a sasvim sigurno neću pridonijeti mrvljenju domoljubnih snaga te ne kanim osnovati ni novi klub ni novu političku stranku. Naprotiv, i danas želim da se razmrvljene domoljubne snage okupe”, rekao je Škoro za Večernji list.

Na pitanje znači li to da će se priključiti klubu Hrvatskih suverenista, kako se od utorka nagađa u javnosti, Škoro potvrđuje i dodaje:

“Kad su od naše zajedničke političke platforme za parlamentarne izbore nastala dva saborska kluba, moram priznati da nisam bio sretan jer sam mislio, unatoč nekim tehničkim prednostima, da ipak šaljemo pogrešnu poruku nejedinstva. No svako zlo za neko dobro, pa tako sad mogu nastaviti političko djelovanje s istim ljudima s kojima sam dijelio izborne liste i na istim programskim načelima. Od dva kluba koja smo stvorili, danas biram onaj u kojem mogu funkcionirati a da pritom ne iznevjerim birače koji su nam, svima zajedno, dali glas na prošlim izborima”.

Škoro nije želio detaljnije obrazlagati odluku, nego je najavio da će o njoj više govoriti na konferenciji za novinare u petak. Iako je nedavno djelovalo da nisu usklađeni jer je i nju zatekla Škorina neopoziva ostavka, politička sudbina Vesne Vučemilović i njezina brata ipak su neodvojive. Naime, klubu Hrvatskih suverenista pridružuje se i Vesna Vučemilović.

“Glavni je moj uvjet bio da poštujemo volju birača s prethodnih izbora i nastavimo u istom političkom smjeru. Sve drugo bilo mi je neprihvatljivo, tako da je ovo logična odluka. Zajedno smo išli na izbore, zajedno smo dobili glasove, zajedno ćemo se nastaviti boriti za boljitak Hrvatske i svih njezinih ljudi, a moj će prioritet i dalje biti Slavonija i Baranja”, otkrila je Vesna Vučemilović, koja se također suzdržavala od daljnjih komentara prije novinske konferencije najavljene za petak, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike