14.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Već prvi dan nastave cijeli razred u Zagrebu završio u izolaciji, čekaju...

Već prvi dan nastave cijeli razred u Zagrebu završio u izolaciji, čekaju se upute epidemiologa: Nadamo se da neće cijeli razred izostati

Kako je potvrdio ravnatelj jedne zagrebačke gimnazije već prvog dana nastave jedan cijeli razred završio je u izolaciji zbog sumnje na zarazu koronavirusom jednog učenika.

Izolacija za cijeli razred određena je samo za jedan dan – utorak, kad su učenici imali nastavu online. Školski epidemiolog radi na slučaju te se čekaju upute o tome koliko učenika će se vratiti na nastavu u školu, a koliko će ih ostati u izolaciji kod kuće, kazao je ravnatelj za DNEVNIK.hr.

“Nadamo se da neće cijeli razred izostati”, kazao je ravnatelj te dodao kako su roditelji obaviješteni jučer popodne kad su ih kontaktirali epidemiolozi.

S obzirom na to da su epidemiološke upute za novu školsku godinu malo blaže predlaže se da u slučaju zaraze u razredu u izolaciju ne idu svi učenici iz odjela već samo oni koji su bili i sjedili u neposrednoj blizini zaraženog učenika. Najavio je to ministar obrazovanja Radovan Fuchs govoreći o uvjetima izvođenja nastave u novoj školskoj godini.

U Zagrebu je, inače, 6. rujna zbog pozitivnog nalaza testa kod tri učenika i jedne spremačice izrečena mjera samoizolacije za šest učenika srednjih škola, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike