8.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Buktinja u Splitu: Gorio stan na devetom katu zgrade, stanarka ga nije...

Buktinja u Splitu: Gorio stan na devetom katu zgrade, stanarka ga nije htjela napustiti, pa su je morali iznijeti

U Splitu je izbio požar u stanu na devetom katu stambene zgrade. Na teren je izašlo 20 vatrogasaca, a u stanu je bilo osoba.

U stanu na devetom katu zgrade u Požeškoj ulici u Splitu izbio je požar u ponedjeljak oko 9:30. Na teren je izašlo je 20 vatrogasaca, a u stanu je u trenutku požara bilo osoba, kazali su dnevnik.hr-u iz JVP-a Split.

Dojavu o požaru zaprimila je i policija iz koje su izvijestili da je riječ o stanu na najvišem katu zgrade te da je u tijeku evakuacija stanara. Sat vremena nakon dojave požar je lokaliziran je, a iz policije kažu da se vatra nije proširila na druge stanove.

Žena koja je bila u stanu nagutala se dima no čini se da neće imati većih zdravstvenih problema, doznaje se u splitskoj bolnici.

Planulo je u dnevnom boravku, a žena, koja je u trenutku požara bila sama u stanu, pobjegla je na balkon.

Stanarka za vrijeme požara nije željela napustiti stan pa su je vatrogasci morali iznijeti.

Još se uvijek ne zna uzrok požara., piše Dnevnik.hr

Kada je požar u Požeškoj 14 stavljen pod kontrolu novinari Slobodne Dalmacije razgovarali su ispred zgrade sa Zoranom Karlovićem, zapovjednikom smjene Javne vatrogasne postrojbe.

– Imali smo intervenciju na devetom katu zgrade, izgorio je dnevni boravak. Spašena je jedna ženska osoba. Požar se dalje nije proširio. Osoba je bila pri svijesti, ali izgubljena, dezorijentirana – rekao je Slobodnoj Karlović.

Dosta su poteškoća pri intervenciji izazvali automobili parkirani u blizini zgrade, na ulici…

– Naše ljestve nisu mogle prići balkonu. Morali smo micati nekoliko vozila. I ovom prilikom molim građane da gdje je to moguće paze na to da postoji neki prostor kojim vatrogasci mogu pristupiti njihovim zgradama kada se dogode ovakve situacije – apelirao je Karlović.

– Pristupi zgradama su najvažniji. Nismo mogli doći blizu zgrade. Morali smo na kraju ulaziti u stan preko susjednog balkona. Sreća da je naš čovjek ušao preko balkona kod nje, dati joj kisik ako treba. Nismo drugačije mogli doći do osobe. Onda smo je nakon probijanja vrata iznijeli iz stana – referirao je Karlović.

Ali probleme su vatrogascima zadavala i protuprovalna vrata.

– Imali smo manji problem s protuprovalnim vratima. Riješili smo to našim alatima, ali to nam predstavlja velikim problem, gubi se vrijeme. Ali brzo smo ušli i sve riješili – kazao je Karlović.

Najnovije

Još iz rubrike