11.7 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Patrijarh Porfirije otišao iz Crne Gore, oglasio se o svemu: Užasnut sam,...

Patrijarh Porfirije otišao iz Crne Gore, oglasio se o svemu: Užasnut sam, htjeli su nas spriječiti snajperom!

Patrijarh Porfirije po odlasku iz Crne Gore na svom Instagramu objavio je da je netko na Cetinju htio spriječiti ustoličenje mitropolita Joanikija ni više ni manje nego – snajperom.

Podsjetimo, jutros se u Cetinju održalo ustoličenje novog mitropolita SPC-a usprkos neredima koji su trajali cijeli vikend. Porfirije i Joanikije u manastir su stigli helikopterom i održali spornu ceremoniju.

“Rastajem se, nadam se ne za dugo, s ovom blagoslovljenom zemljom i narodom, s dvostrukim osjećajima. Jako sam sretan jer smo izvršili djelo Crkve, ustoličili mitropolita po volji Crkve i naroda ove episkopije, naroda koji dubinski voli Svetosavsku Crkvu. Ali sam i više nego tužan, čak užasnut činjenicom da su u vidokrugu bili neki ljudi koji su taj čin ljubavi prema svima namjeravali spriječiti snajperskom puškom. Zahvaljujem svima, žalim sve koji su na bilo koji način povrijeđeni i molim ih za oproštaj. Molim se Gospodu za ovu zemlju, za ovaj narod i za sve ljude, i molim njih da se mole za mene, jer su oni bliži Bogu”, napisao je patrijarh, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike