17.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Gdje je nestala podravsko-međimurska puma? Lovcima izdano odobrenje da ju smiju ubiti

Gdje je nestala podravsko-međimurska puma? Lovcima izdano odobrenje da ju smiju ubiti

Gdje je nestala podravsko-međimurska puma koja je navodno viđena početkom svibnja na poduručju zaštićenog rezervata Veliki Pažut na ušću Mure u Dravu sjeverno od Koprivnice za koju stručnjaci pretpostavljaju da ju je netko u Mađarskoj, Sloveniji ili Hrvatskoj držao kao ljubimca, pa je pobjegla? Savjetuje se da joj se ne približavate.

Za njom je organizirana potraga u koju su se uključili lovci, pripadnici HGSS-a, policija i mještani. Korišteni su i dronovi, ali bez uspjeha. Puma nije pronađena, niti postoji ijedna druga snima osim one koju je načinio lovac Josip Štefić, piše danica.hr. Zadnje informacije govore kako je viđena u Sloveniji, a kod Moravskih toplica su ljudi javljali da su je vidjeli.

Uprava za veterinarstvo Slovenije također je potvrdila da ih je policija obavijestila o navodnom bijegu pume i to čak prvi put prije 3 mjeseca. No, međimurski biolog i fotograf Josip Horvat Majzek tvrdi kako nije riječ o pumi, već eventualno divljoj mački koja obitava na području Velikog Pažuta.Fotogafiju otiska pume na Velikom Pažutu koju je objavio Večernji list nazvao je smiješnom i tvrdi kako je riječ o tragovima zadnjih šapa dabra koji svakog sumraka izlazi na kopno. Kaže da posvuda ima takvih tragova uz Muru i Dravu.

Kažu kako trenutačno pokušavaju iznaći rješenje za sigurno hvatanje i smještaj divlje životinje u prostor s odgovarajućim životnim uvjetima. No, u slučaju da dođe do prijetnje za ljude, lovcima je izdano odobrenje da mogu na nju pucati i ubiti je, piše slovenski portal 24ur, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike