14.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ozbiljne optužbe: Interventni policajac pucao je iznad glava migranata i stalno bio...

Ozbiljne optužbe: Interventni policajac pucao je iznad glava migranata i stalno bio alkoholiziran; Evo što kažu u policiji

Hrvatska je policija ponovno pod povećalom zbog optužbi o navodnom nasilnom ponašanju prema migrantima. Najnoviji slučaj vezan je za interventnog policajca, pripadnika Policijske uprave virovitičko-podravske.

Prema anonimnoj predstavci koja je stigla njegovim nadređenima, tog se policijskoj službenika proziva da je pucao iznad glava skupine migranata, na području Topuskog, dok je s još 11 kolega iz svoje uprave bio na ispomoći na teritoriju koje pokriva Policijska postaja Gvozd, odnosno PU sisačko-moslavačka, piše Večernji list.

U anonimnom dopisu tvrdi se da je policajac tijekom službe pucao iz automatskog oružja, konkretno puške M 70, iznad migranata, iako za to nije bilo potrebe. Navodi se, nadalje, da se taj interventni policajac, koji je na sisačko-moslavačkom području boravio od 6. do 16. kolovoza, “ponašao neprimjereno, protivno pravilima službe i etičkog kodeksa ponašanja policijskih službenika na način da je u svojstvu voditelja terena za navedeni period, u slobodno vrijeme, gotovo stalno bio pod vidnim utjecajem alkohola, pretjerano ga konzumirajući na mjestima poput ugostiteljskog objekta u sklopu hotela Terme Topusko ili drugih ugostiteljskih objekata u mjestu Topusko”.

Iz PU virovitičko-podravske o ovom slučaju kažu:

“Nakon što je zaprimljena anonimna predstavka, obavljene su provjere kako sa svim policijskim službenicima koji su bili na ispomoći tako i s Policijskom postajom Gvozd, na čijem su terenu radili tijekom kolovoza. Navodi iz predstavke nisu potvrđeni”, poručili su kratko iz PU virovitičko-podravske.

Kako neslužbeno doznaje Večernjak, izvidi su obavljeni u roku od pet dana od primitka spornih optužbi, a nijedan od 12 interventnih policajaca iz ove policijske uprave, koji su bili na terenu, nije službeno potvrdio da je prozvani im kolega pucao iznad glava skupine migranata na području Topuskog. Nitko ništa nije vidio, ispostavilo se tijekom provjere, ni u PP-u Gvozd.

Potvrđeno je pak da je protiv interventnog policajca kojega se optužuje za, najblaže rečeno, neprihvatljivo ponašanje prema migrantima i općenito u službi, pokrenut disciplinski postupak. No kako je objašnjeno, načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević poslao ga je na disciplinski zato što je verbalno nasrnuo na drugog policijskog službenika, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike