16.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Katarina Peović: Predlažem Saponiji slike svojih radnica, umjesto Maje Šuput...

Katarina Peović: Predlažem Saponiji slike svojih radnica, umjesto Maje Šuput…

Saborska zastupnica Katarina Peović reagirala je na vijest da je Maja Šuput postala zaštitno lice Saponije.

O tome napisala je na svom Facebook profilu značajnu objavu.

Nakon njezine objave slijedila je i objava Radničke fronte na Facebooku.

Iz razgovora s radnicima i uvidom u njihove isplatne liste znamo da im je plaća mjesečno manja za od jedan do četiri i više Shu Shu parfema, znamo da kad kiša pada u prostoriji u kojoj su kontrolne ploče rade u vodi do koljena i znamo da je zaštita na radu manjkava. No, mediji to ne prenose, kažu u Radničkoj fronti.

Na svojoj stranici Saponia je objavila kako je u 2020. godini ostvarila 543,8 milijuna kuna ukupnih prihoda, 536,7 milijuna kuna poslovnih prihoda i 523,6 milijuna kuna prihoda od prodaje što je za 7 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Osobit fokus prodajne strategije za razdoblje turističke sezone donio je odlične rezultate u svim kanalima prodaje, unatoč negativnim turističkim trendovima i padu prometa u maloprodaji. Usmjerenost prema izvoznim tržištima i dalje je jedna od osnovnih odrednica osiguranja povećanja prihoda Saponije. Gotovo 45 posto prihoda ostvareno je na izvoznim tržištima.

Ostvaren je pad poslovnih rashoda od 7 posto u odnosu na prethodnu godinu. Poslovni rashodi su u financijskom izvještaju kvantificirani u iznosu od 454,5 milijuna kuna. Naglasak na profitabilan proizvodni program i sposobnost prilagodbe u novonastaloj situaciji, rezultirali su rastom EBITDA od 174 posto. EBITDA za 2020. godinu ostvarena je u iznosu od 98,1 milijun kuna uz maržu od 18 posto. Operativna dobit Saponije iznosi 82,3 milijuna kuna, dok je neto dobit ostvarena u iznosu od 66,9 milijuna kuna.

Najnovije

Još iz rubrike