14.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Eksplozija kanalizacije: Šaht odletio na balkon hotela, nestalo struje i vode -...

Eksplozija kanalizacije: Šaht odletio na balkon hotela, nestalo struje i vode – Nema opasnosti od plinova

‘Jutros oko osam sati došlo je do eksplozije na kanalizacijskoj mreži na otoku Čiovu, na dijelu županijske ceste od starog mosta prema Okrugu.

”Odletio je kanalizacijski šaht na prvi kat balkona hotela. Zatvoren je taj dio ceste”, potvrdio je zamjenik zapovjednika Marin Buble za DNEVNIK.hr i dodao da su na terenu policija, HEP te djelatnici Vodovoda Split.

Trogirski gradonačelnik Ante Bilić na svom Facebook profilu objavio je da zbog prekida napajanja HEP-a na Čiovu, uslijed velikog opterećenja sustava ne radi crpna stanica Balan što je uzrokovalo i nestanak vode. Uz vodu, nestalo je i struje. ”Okrug Gornji i Donji će do otklanjanja kvara ostat bez vode (zone/ulice ovisno o vremenu uključenja pumpi) kao i dio Trogira (Špira Puovića, dio k. Tomislava, Saldun)”, napisao je Bilić.

Trenutno se, kaže Bilić, ispire i otplinjava kanalizacija, a o uzrocima eksplozije i trajanju sanacije će se znati više kad se obavi pregled.

Iz JVP Trogir su rekli da nema ozlijeđenih osoba. ”Nema opasnosti od plinova, vrtimo i dalje mjerenja. Nema većih šteta, kao ni ozlijeđenih osoba”, kazao je Buble, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike