16.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Sve po 500 kuna! Evo kako su u ovoj istarskoj općini stali...

Sve po 500 kuna! Evo kako su u ovoj istarskoj općini stali na kraj ručnicima (i ostalim rekvizitima za kupanje) ostavljenim na plaži: Tko se prvi probudi – njegova djevojka!

Sve po 500 kuna! Tako bismo mogli nazvati skladište Općine Medulin – ima svega. Ručnika, ležaljki, šešira, kolutova za plivanje, madraca, pa i kupaćih kostima. Jedino čega nema – nema njihovih vlasnika, izvijestila je za Dnevnik Nove TV reporterka Lina Dollar.

”Postojala su negodovanja od strane turista i mještana koje dolaze na određene plaže te se moralo naći rješenje kako naći prostora za sve”, ističe Ivan Kirac, načelnik Općine Medulin.

Prostor za sve u ovom se slučaju napravio udarcem po novčaniku. Jer želite li svoje stvari natrag – to će vas stajati 500 kuna. Za mnoge preskupa rezervacija. ”Pa ne znam, ako se isplati, onda svaka čast. Meni se ne isplati!”, smatra Slovenac Luka.

”Trenutno brojimo 33 tisuće gostiju na našoj medulinskoj rivijeri. Zamislite da sada imamo 33 tisuće šugamana na našim plažama. Na što bi to sličilo i kako bi izgledalo”, zapitao se Enzo Crnobori iz Turističke zajednice Općine Medulin.

”Vidjela sam i jedno parkirno mjesto rezervirano. Lijepim ručnikom i poslaganim kamenjem po njemu. Sve lijepo pripremljeno”, opisuje Bianca.

Ljudi dolaze, kaže Kirac, a neki kada čuju kakva je kazna – puste stvari. ”OK, to je njihova odluka, ali zakon se mora provoditi”, napominje. Pa se glas o ”rezervaciji od 500 kuna” brzo proširio plažom.

”Saznali smo prije nego što smo došli da toga nema. I da se kažnjava, pa to ne radimo. Tko se prvi probudi – njegova djevojka”, kroz smijeh je zaključio Robert, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike