Cijene na Hvaru divljaju, artikli u dućanima abnormalno su skupi. Gradonačelnik: Ono čemu svjedočimo uistinu je nedopustivo

Nije neuobičajeno da su cijene na hrvatskim otocima više nego na kopnu, a ova sezona nije iznimka po tom pitanju. Ipak, čini se da su se stvari zimakle kontroli.

Gradska uprava u Hvaru posljednjih je dana zatrpana nizom pritužbi građana o preskupim proizvodima na policama, a na društvenim se mrežama šire primjeri nepravde, piše Slobodna Dalmacija.

Primjerice, umak Pesto genovese, talijanskog proizvođača “Barilla”, u dućanu iz lanca Studenac košta 39,99 kuna, dok je isti proizvod u dućanu Plodine u Jelsi s 27,99 kuna snižen na 16,99 kuna. Litra viskija Johnny Walker Red Label u dućanima košta 239,99 kuna, a u internetskoj trgovini za bocu od 0,7 litara treba izdvojiti 129,99 kuna.

Ovakvih primjera je mnoštvo i nisu ograničeni samo na navedene dućane, a ono što građane najviše muči u cijeloj priči jest: gdje su sve te inspekcije koje plaćamo posredstvom poreza i sličnih davanja te kontrolira li itko stanje na tržištu?

Iz Grada su zgroženi takvom politikom.

“Potrebno je naglasiti da u ime Grada oštro osuđujemo takvu poslovnu politiku trgovačkih lanaca. Trend porasta cijena u sezoni postoji već nekoliko godina, pa smo iste artikle u lipnju plaćali skuplje negoli u svibnju, da bi se u jesen opet cijene donekle snižavale, ali ono čemu svjedočimo ovoga ljeta uistinu je nedopustivo”, poručio je Rikardo Novak, gradonačelnik Hvara, prenosi RTL.

Share This Article