16.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Alarmantna situacija kod susjeda: Ponovno imaju više od 1000 novozaraženih, pet je...

Alarmantna situacija kod susjeda: Ponovno imaju više od 1000 novozaraženih, pet je osoba preminulo, sve više ljudi na respiratorima

U Srbiji je u posljednja 24 sata na koronavirus testirano 10.712 osoba, od kojih je pozitivno 1.005 dok je pet osoba preminulo. Na respiratorima je 25 pacijenata.

Zbog alarmantne situacije epidemiolog Predrag Kon ističe da je potrebno razmotriti pooštravanje mjera. Kaže kako se mora cijepiti više ljudi, jer je to najjača mjera borbe protiv koronavirusa, a zatim i sve ostale mjere, piše Blic.

“I ono što smo davno rekli, ako dolazi do okupljanja, mora biti vrlo kontrolirano” istakao je Kon, prenosi RTS. Najavio je kako će za javna okupljanja biti potrebno uvesti COVID potvrde ili je potrebno skratiti radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

Kazao je i kako je stav Kriznog stožera kako bi cijepljenje trebalo biti obavezno za medicinske djelatnike, vojsku i policiju.

Jučer je u Srbiji također bilo više od 1000 novozaraženih. Od ukupno 11.324 testiranih, njih 1072 bilo pozitivno, dok je šest osoba preminulo. Na respiratorima je bilo isto 25 pacijenata, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike