Brnjac odgovorila na pitanje brine li je činjenica da bi sezona mogla završiti prije nego što se to očekivalo

Nakon sjednice Vlade ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac izjavila je kako je Hrvatska i dalje najsigurnija destinacija na Mediteranu, prenosi HRT.

– To znači da ćemo i s novim mjerama koje je predsjednik Vlade danas predložio, nastaviti raditi na tom trendu da budemo sigurna turistička destinacija, naglasila je i dodala kako s današnjim danom 856 tisuća trenutačno boravi na području RH i to potvrđuje činjenicu da smo sigurna destinacija.

Rekla je kako smatra da nove epidemiološke mjere za Ruse i Britance nisu došle prekasno, stoga što ih još uvijek nema puno u Hrvatskoj. Kako kaže, tek od ponedjeljka je TUI fly uveo 9 linija.

– Mi smo mjere predlagali i epidemiolozima i stožeru. Drago mi je da su ih prihvatili, zato što je to još jedan dodatni osigurač za nas i naše goste, istaknula je.

Na novinarsko pitanje brine li je činjenica da bi sezona mogla završiti prije nego što se to očekivalo, Brnjac je rekla kako to sve brine, pogotovo kada se pogleda činjenica da je od 15.07. do 15.08. je 35 posto ukupnog turističkog prometa.

– Ove brojke na današnji dan su stvarno dobre. Kad pogledamo 7. mjesec ove godine i 7. mjesec 2019. godine, možemo biti zadovoljni. To znači da su pripremne radnje dobro odrađene, a mjere stožera služe tome da se zadrže dobre brojke, kazala je.

– Mi iz ministarstva smo razgovarali i s lokalnim stožerima te apelirali da se moraju koordinirati i složiti te zajednički donijeti odluke i biti odgovorni za njih, rekla je ministrica Brnjac, prenosi HRT.

Čelnici dalmatinskih stožera o provođenju najavljenih novih mjera

Share This Article