18.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Nevjerica u Domovinskom pokretu, nitko nije znao za Škorinu odluku: Nije bilo...

Nevjerica u Domovinskom pokretu, nitko nije znao za Škorinu odluku: Nije bilo naznaka…

Miroslav Škoro podnio je ostavku na sve funkcije u Domovinskom pokretu. Škoro je svoju neočekivanu odluku objavio na Facebooku, a sudeći po reakcijama, ostavka je iznenadila čak i njegove najbliže suradnike.

Priznalo je to i vodstvo stranke u priopćenju poslanom nedugo nakon Škorine ostavke.

– Iako nas je ostavka našeg predsjednika, Miroslava Škore, pomalo zatekla, s razumijevanjem je prihvaćamo i osjećamo ljudsku i političku dužnost, ovim putem iskazati veliku zahvalnost, korektnom i poštenom čovjeku, koji je unatoč uspješnoj karijeri i osobnoj situiranosti, ali i nemalim zdravstvenim rizicima, odlučio izložiti sebe, svoju obitelj i prijatelje, kako bi u nemilosrdnoj političkoj areni pokušao naše društvo učiniti boljim, našu državu snažnijom, a naciju ponosnijom.

Hvala Ti, od srca, dragi naš Miro, što si još od predsjedničkih izbora pokazao da svoje voliš, što nisi odustao i već na parlamentarnima, svima dao do znanja da je vrijedilo, a na lokalnima nastavio inzistirati na istini, vodi dubokoj…

Miroslav Škoro je nesebično izložio sebe, svoje zdravlje i svoju obitelj, odrekao se uspješnih poslova i doktorata, ali i onoga što najviše voli – svojih pjesama, kako bi pokušao od Hrvatske napraviti bolje mjesto za život, zemlju iz koje neće odlaziti ni njegova, ni djeca svih dugih Hrvata.

U samo godinu dana od osnutka Domovinskog pokreta, koliko je Miroslav Škoro bio na čelu naše stranke, nametnuli smo se, u vrlo teškim okolnostima, kao treća politička snaga u državi, kao autentična, nacionalna i suverenistička opcija koja je nakon parlamentarnog i lokalnog izbornog ciklusa postala stvarna oporba globalističkoj vlasti, bilo da je riječ o vidljivim ili prikrivenim, malim ili velikim koalicijama samoprozvanih desnih, a zapravo lijevih, nenarodnih snaga.

Hvala Ti, dragi Miro, što si sebe ugradio u temelje pokreta koji je izrastao u političku snagu koja će posve sigurno promijeniti Hrvatsku i koju sada više nitko ne može zaustaviti. Tvoj odlazak kod nas je stvorio samo još veću obvezu da ustrajemo tamo gdje si Ti politički stao, ne zbog oportunizma, već zbog odgovornosti i ljubavi prema Domovini i svima nama.

Zato što svoje volim, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

Zamjenik predsjednika i politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić upitan zna li točno zašto je Škoro podnio ostavku na sve stranačke funkcije rekao je da su ionako prije lokalnih izbora najavili da će DP provesti unutarstranačke izbore za sve funkcije u stranci.

– Ovo je njegova osobna odluka. Izbori za novog predsjednika stranke za sve stranačke funkcije, sva stranačka tijela i čelnike svih podružnica DP-a održat će se najvjerojatnije u rujnu, bilo je sve što je rekao Radić.

Naglu i u Domovinskom pokretu očito neočekivanu ostavku osnivača i predsjednika stranke za Jutarnji list kratko je komentirao Igor Peternel, član Predsjedništva DP-a i šef Škorina potpredsjedničkog kabineta u Saboru.

– Iznenađen sam. Nisam to uopće očekivao, niti je bilo naznake da će Škoro to napraviti – rekao je Peternel.

Podsjetimo, Škoro je u utorak poslijepodne na Facebooku objavio kako podnosi ostavku na sve dužnosti u DP-u.

– Smatram da je sazrelo vrijeme da Domovinski pokret nastavi svoje uspješno političko djelovanje pod drugim, novim vodstvom, napisao je Škoro, piše Jutarnji.

Benčić: Samo jednom smo imali takvu naglu situaciju…

Sandra Benčić iz Možemo! kaže kako se još ne zna koji su razlozi za Škorinu ostavku i da ne bi bilo dobro spekulirati. – To je iznenađujuće, a vidimo da ni članovi Domovinskog pokreta nisu znali da će Škoro odstupiti. Samo jednom smo imali takvu naglu situaciju, a to je bilo kada je Sanader dao ostavku. To ne znači da su razlozi isti, pa nećemo špekulirati – rekla je Benčić.

U SDP-u bez komentara

Predsjednika SDP-a, Peđu Grbina zamolilo se reakciju na ostavku Miroslava Škore s dužnosti predsjednika Domovinskog pokreta, no on je odbio bilo što reći navodeći kako ne komentiraju unutarstranačke odnose u drugim političkim strankama.

Škoro podnio ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta

Najnovije

Još iz rubrike