15.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Muškarac je u mjerni uređaj stavio eksploziv. Mladići su ga spojili na...

Muškarac je u mjerni uređaj stavio eksploziv. Mladići su ga spojili na struju, jedan je poginuo

Polako se raspliće klupko oko eksplozije u kojoj je 8. veljače kod Bjelovara poginuo 26–godišnji M.B., dok je njegov 24–godišnji brat s trećim mladićem teško ozlijeđen.

Posljednja informacija koja baca novo svijetlo na tragediju objavio je portal Bjelovar.live – da je Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 57–godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Tvrde da temeljem kaznene prijave bjelovarske policije imaju osnovano sumnjati da je 57–godišnjak od početka veljače u svojoj vikendici izradio improviziranu eksplozivnu napravu tako što je u kućište mjernog uređaja stavio eksploziv.

Time je bio svjestan, tvrdi ŽDO, da tako prenamijenjen mjerni uređaj u trenutku kada bude spojen na dovod električne energije, može ugroziti život i sigurnost drugih osoba.

Nažalost, to se na koncu i dogodilo.

M.B. (26) je neutvrđenog dana početkom veljače iz vikendice uzeo taj mjerni uređaj i odnio ga u garažu druge dvojice oštećenika gdje ga je zajedno s 24–godišnjim bratom oko 14 sati aktivirao, ne sumnjajući da je prerađen.

Uslijed spajanja na dovod električne energije došlo je do eksplozije pri čemu je M.B. zadobio teške ozljede od kojih je preminuo istoga dana u Općoj bolnici u Bjelovaru. Njegov brat je u eksploziji teško ozlijeđen, kao i treći mladić koji se nalazio u dvorištu ispred garaže.

Dokaže li mu se krivnja, osumnjičenom 57–godišnjaku prijeti zatvorska kazna od 3 do 15 godina, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike