25.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno "Ragnar iz Piska": Nek se Milanović ostavi vikinga, njonja, plenkija, a bavi...

“Ragnar iz Piska”: Nek se Milanović ostavi vikinga, njonja, plenkija, a bavi borbom za zajedničko

Novinar i kolumnist Boris Dežulović odgovorio je predsjedniku Zoranu Milanoviću, koji ga je nazvao “vikingom Ragnarom iz Piska”.

Ne smeta meni, može on govoriti što god hoće, to mi čak i laska. Naime, nisam ja ni Njonjo ni Plenki, ne mora na meni zarađivati punte, jer ja od te borbe nemam ništa, nisam ja političar. Mi se možemo svađati kad god hoće, meni je problem što predsjednik Republike cijelu ovu priču svodi na kafansku svađu kakvu vodi s njonjama i plenkijima, obezvređujući svoju funkciju. Mi govorimo o otimanju i devastaciji državne, zajedničke imovine, rekao je Dežulović.

Istaknuo je da ih čeka još puno borbe protiv devastacije državnog zemljišta.

“Podsjećajući se izjave samog Zorana Milanovića, koji je na početku kampanje obećao da će se, citiram, “boriti protiv strasti i pohlepe u otimanju tuđeg i zajedničkog”. Podsjetio bih Milanovića na tu izjavu. Neka se ostavi vikinga, ragnara, njonja i plenkija, neka se posveti borbi protiv otimanja tuđeg i zajedničkog. Tužno je da se on priklanja na stranu lokalnog tajkunčića, koji je u potpunosti HDZ-ov izum. Koga on brani kad tvrdoglavo inzistira na tome čak i u svojim vikinškim fantazijama da je to privatna imovina? Koja privatna imovina, kad je to državna kojoj si ti predsjednik?”, rekao je Dežulović.

Dodao je da je Vruja samo okidač, koji je “svojim mitološkim statusom izbila na površinu javnog interesa” te poslužila kao ogledni primjer kako se radi.

“Na desetine hiljada Vruja je po Dalmaciji posijano. Samo to da se počelo o tome pričati već je nešto, da se ljudima osvijesti da se ne može tako. Ljudima u Hrvatskoj, a ni turistima, nije jasno da nema privatne plaže. Ljudi, kupajte se gdje god hoćete, skočite u more gdje god hoćete, nitko vas ne može potjerati”, rekao je Dežulović.

Milanović pregazio Dežulovića: Provincijalni hejter. Na njegovu sreću, rođen je i živi u ekstatičnom bonusu Dalmacije. Tamo i budale djeluju bistro

Najnovije

Još iz rubrike