27.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Nijemica ispala iz turističkog vlakića na Cresu. Teško je ozlijeđena

Nijemica ispala iz turističkog vlakića na Cresu. Teško je ozlijeđena

U utorak, 6. srpnja oko 15 sati, na otoku cresu u mjestu Beli dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 62-godišnja njemačka državljanka.

U nesreći je sudjelovao turistički vlakić kojim je po lokalnoj cesti Beli-kamp Brajdi, upravljao 38-godišnji hrvatski državljanin.

U trenutku nesreće u vozilu su se nalazila četiri njemačka turista, od kojih je 62-godišnjakinja uslijed neprilagođene vožnje uvjetima na cesti (kamenje i neravne površine) ispala iz vozila te se ozlijedila. Medicinska pomoć pružena joj je u KBC Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške ozljede.

Tijekom provedbe očevida utvrđeno je da je vlakić bez tehničkog pregleda, neregistriran i bez obveznog osiguranja, a koji je 38-godišnjak samonicijativno, od traktora s priključnim vozilom, prenamjenio u tzv. turistički vlakić.

Zbog izazivanja prometne nesreće, 38-godišnji vozač je po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a i prekršajno je sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Kako nije ishodio ni odobrenje za obavljanje djelatnosti prijevoza osoba, obavijest je proslijeđena u nadležnu jedinicu lokalne samouprave, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike