20.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava VIDEO Revizija povijesti Srbije ili? Opkoljeni: Snimanje prvog igranog filma koji govori...

VIDEO Revizija povijesti Srbije ili? Opkoljeni: Snimanje prvog igranog filma koji govori o četnicima

Izašao je prvi teaser igranog filma “Opkoljeni” koji govori o četnicima. Scenarij i režiju je radio Miloslav Samardžić, a producent je Mislav Čumić, piše bosanskohercegovački portal klix.ba.

“Srbija, jesen 1942. godine. Brojne esesovske jedinice pretresaju teren u potrazi za četnicima. Četnici primjenjuju gerilsku taktiku: Razbijaju se u manje formacije i odlaze dublje u planine. Međutim, uz pomoć jednog izdajnika, odred od 200 esesovaca saznaje gdje se nalazi poručnik Nikola Kalabić, komandant Gorske kraljeve garde, s još trojicom četnika. Kreće potjera i četnici su opkoljeni. Kalabićev četnik koji je pratio izdajnika trči u pokušaju da dovede pojačanje, a drugi četnik kreće za Nijemcima, pokušavajući da pomogne Kalabiću”, navedeno je u sinopsisu.

Teaser prikazuje četničkog komandanta Nikolu Kalabića kako se u šumi sastaje sa vojnicima. Navodi kako moraju uvjeriti SS-ovce da na ovom teritoriju nema četnika te da nema potrebe da organiziraju kaznene ekspedicije.

“Nedićeva Specijalna policija odvodi dio Kalabićeve obitelji u logor, dok im njegov dvanaestogodišnji sin, kao i supruga, bježe. Nijemci pozivaju Kalabića na predaju, obećavajući vojnički tretman u zarobljeništvu, ali, on zna da su njegovog oca, potpukovnika Milana Kalabića, nedavno svirepo mučili i ubili. Hoće li pojačanje Kalabiću stići na vrijeme? Postoji li izlaz kada 200 vojnika opkole njih četvoricu? Kako sačuvati prisebnost u takvoj situaciji”, napisano je u sinopsisu.

Glumac Borko Brajović tumači lik Nikole Kalabića. U filmu glume i Saša Stanković, Miroslav Huđec, Nikola Bijanić i Predrag Vasović.

Završetak snimanja filma planiran je za početak 2022. godine.

Podsjećamo da je samo partizanska vojska u Jugoslaviji tijekom Drugog svjetskog rata bila antifašistička, a da su četnici surađivali s nacistima i počinili brojne zločine. Ostaje da se vidi hoće li ovaj film to tako prikazati ili će služiti revidiranju povijesti, piše klix.ba.

Najnovije

Još iz rubrike