32.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Pozdravljamo se s natprosječno niskim temperaturama u svibnju: Ipak, mogući je pokoji...

Pozdravljamo se s natprosječno niskim temperaturama u svibnju: Ipak, mogući je pokoji lokalni pljusak

Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura od 18 do 21 stupanj, piše RTL.

Lokalne nestabilnosti i temperatura niža od prosjeka su obilježili svibanj. Bilo je nešto toplih, a i tek dva vruća dana s temperaturom iznad 30 stupnjeva. U Splitu je palo najviše kiše u jednom danu, ali od sredine mjeseca oborina tu gotovo više i nije bilo.

UTORAK

Danas na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano, na istoku je rijetko moguće još malo kiše. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, na moru umjerena, ponegdje i jaka bura, a zatim sjeverozapadnjak.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima i poslijepodne djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, ali i većinom suho. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura od 18 do 21 stupanj.

U Slavoniji stabilnije, ali i dalje je uz jači razvoj oblaka moguć poneki lokalni pljusak. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a temperatura oko 20 stupnjeva.

U Dalmaciji uglavnom sunčano. Puhat će umjeren, prema otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak, a ponegdje uz obalu jugozapadnjak. Temperatura do najviše 25 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorju malo oblačnije, a tek će mjestimice pasti koja kap kiše ili poneki lokalni pljusak. Bura će oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura u gorju oko 18, na moru do 24 stupnja.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Na kopnu će idućih dana biti stabilnije i sunčanije – rijetki lokalni pljusak moguć je uglavnom u gorju, ali će se općenito osjećati da ljeto dolazi jer će i temperatura biti sve viša – osobito u dane vikenda.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na Jadranu će idućih dana prevladavati sunčano, često će biti i potpuno vedro. Puhat će većinom slab, tek povremeno i umjeren vjetar, a temperatura sve viša – za vikend moguće i oko 30 stupnjeva

Najnovije

Još iz rubrike