32.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenkoviću visi ključna ruka u Saboru, srijeda je Dan D: Svaki dodir...

Plenkoviću visi ključna ruka u Saboru, srijeda je Dan D: Svaki dodir HDZ-a sa Čehokom za nas znači prekid svakog razgovora

Bivši varaždinski župan Radimir Čačić gostovao je u RTL Direktu gdje je komentirao lokalne izbore i neke aktualne teme.

Otkrio je da je razočaran rezultatom izbora i što nije osvojio treći mandat župana gdje će ga zamijeniti HDZ-ov Anđelko Stričak.

“On je jedan srednji vojnik partije bez nekakvih referenci s razvijenom političkom i socijalnim inteligencijom. Vidio sam premijera da se žalio na nekorektnosti, kad bi mediji pratili županijsku razinu – ta razina prljavština koju je HDZ upotrijebio… Ja sam 35 puta bio na izborima, vidio sam svašta, izgubio sam s Račanom, doživio sam poraze i pobjede. Ostat ću gdje jesam kao predsjednik stranke koja podržava Vladu na nacionalnoj razini. Razgovarao sam s Plenkovićem. Doveli su ljude koji su kažnjavani za korupciju, koji su pravomoćno osuđivani, koji su kažnjavani i optuživani za bludničenje (Pavkovića). Upotrijebili su ljude s optužnicama i to sve u prvom krugu, a zamislite u drugom krugu. Izašli su s javnom objavom i jumbo plakatima ‘Čačić žetončić’ s objašnjenjem ‘Nemojte za njega glasati on na nacionalnoj razini surađuje s nama’. Zamislite. Sa SDP-om su napravili isto”, rekao je Radimir Čačić za RTL.

Na pitanje hoće li podržati HDZ, odgovorio je:

“Sve sam rekao to premijeru, tim i gorim riječima. Ovako. Imaju jedan dan. Sutra. Mi smo potpisali deklaraciju; da sa strankama koje imaju u svojim redovima kriminalce i ljude optužene za kriminal i korupciju i onima koji to podržavaju mi ne želimo imati posla ni na kojoj razini. Svaki dodir HDZ-a s Čehokom i njegovim listama za nas znači prekid svakog razgovora. Apsolutno neću podržavati HDZ. Sutra ste me trebali zvati. Mi imamo stvar na nacionalnoj razinu, veliku. Mi smo dobili niz općina, dobili smo podršku, zadovoljni smo. Stranački smo ojačali. Mi smo zadovoljni ali da bi podržavali na nacionalnoj razini bez izostanaka inzistiramo na dinamici brza pruga Zagreb – Lepoglava- Varaždin – Čakovec. Na nacionalnoj razini očekujemo konkretnost, a što se tiče naše suradnje u tome – ako ne budu duboko u korupciji, Čehok i ekipa, bit će suradnje.”

Čačić je rekao da se ne vraća u Sabor, a o Tomislavu Tomaševiću dodaje:

“Politika je ozbiljan posao, Zagreb su ozbiljno odradili. Razumiju stanje, nisu Orah, nisu Živi zid, oni su nove ideje – svaka čast. To treba pretvoriti u stranku.”

Najnovije

Još iz rubrike