24.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Uživajte u suncu. Promjena koja stiže neće vam se svidjeti

Uživajte u suncu. Promjena koja stiže neće vam se svidjeti

Uvećini krajeva do kraja dana bit će djelomice sunčano. Uz porast naoblake uglavnom na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i središnjim predjelima mjestimice kiša ili poneki pljusak s grmljavinom. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 19 do 24 °C, poslijepodne u sjevernim krajevima u padu.

Prvi radni dan u tjednu donosi kišu. Na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti bit će umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima uz mogućnost grmljavine. Najviše kiše past će u najzapadnijim krajevima, lokalno i obilnije, a najmanje u najistočnijim. U Dalmaciji djelomice, na jugu i pretežno sunčano te uglavnom suho. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 16 do 22, u Dalmaciji između 23 i 27 °C, javlja DHMZ.

Što se tiče nastavka tjedna prema DHMZ-u u unutrašnjosti u utorak i četvrtak promjenljivo, a mjestimice kiše i ponekog pljuska bit će uglavnom u utorak. U srijedu sunčanije. Na Jadranu djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano, a u utorak na sjevernom Jadranu još ponegdje malo kiše ili pljusak. Vjetar na kopnu uglavnom slab, u utorak umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak, u utorak i jugozapadnjak i jugo, a u prvom dijelu srijede bura, podno Velebita nakratko jaka. Toplo, osobito u Dalmaciji.

“I idućih dana u Dalmaciji će biti većinom sunčano i suho, uz mogućnost za tek pokoji pljusak na sjevernom dijelu u ponedjeljak. U Istri i Hrvatskome primorju oblačnije i kišovitije, osobito u ponedjeljak, a predah od kiše donosi srijeda. Jugo će u utorak posvuda okrenuti na sjeverozapadnjak, ponegdje uz obalu i buru. I na kopnu najviše sunčanog i suhog vremena bit će sredinom tjedna. Prije toga promjenjivo uz mjestimičnu kišu, češću u zapadnijim predjelima, osobito u svježiji ponedjeljak. Ponegdje na istoku kiša bi ipak mogla i izostati.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike