18 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Sessa: Građani i kandidati krše izbornu šutnju, nadam se da će se...

Sessa: Građani i kandidati krše izbornu šutnju, nadam se da će se procesuirati

Državno izborno povjerenstvo pozvalo je poslodavce da omogući svojim radnicima da odu na biračka mjesta. Izlaznost je za Dnevnik Nove TV komentirao predsjednik DIP-a Đuro Sessa.

“920 ljudi u izolaciji i samoizolaciji tražilo je ostvarivanje svojeg prava, očekivao sam da će biti više. To je bila jedna tema koja je bila naglašena u javnosti, čini mi se da smo uspjeli sve obavijestiti na vrijeme o njihovim pravima. Nismo dobili dojava da je netko zakinut u ostvarivanju svojih prava”, rekao je Đuro Sessa za Dnevnik Nove TV.

Na graničnim prijelazima su u Hrvatsku ušle 892 osobe zbog neodgodivih osobnih razloga. Navodi da se izborna šutnja krši.

“Izborna šutnja se krši od strane građana, od onih za koje se može pretpostaviti da su kandidati i protukandidati, društvene mreže u tome dosta pomažu. To su sve prekršaji. Kazne su velike. Nadam se da će se procesuirati i to ozbiljno, jer ako se to ne dogodi, onda se koncept izborne šutnje treba napustiti”, rekao je Sessa.

O incidentima koji su se dogodili kaže da je bilo uzavrelih strasti, no ništa više nego je uobičajeno. “Lokalni izbori jesu jače emocionalno nabijeni nego parlamentarni izbori”, rekao je Sessa.

Najnovije

Još iz rubrike