-1.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Vlada odbila prijedlog oporbe, podržali ministra Beroša

VIDEO Vlada odbila prijedlog oporbe, podržali ministra Beroša

Uz koronavirus te aktualnu situaciju o potresu, Vlada je danas raspravila i o prijedlogu 41 oporbenog zastupnika za opozivom ministra zdravstva, piše N1.

Zaposlenost pokazuje da je država učinila ključnu ulogu, stala uz radnike i poslodavce, napravila je ono što je trebala u ovoj krizi bez presedana, rekao je Plenković u uvodnoj riječi, prenosi N1.

Rekao je da je dobro da se nastavlja pad zabilježenih slučajeva zaraze. “Istodobno, ubrzava se proces cijepljenja. Do kraja dana ćemo vjerojatno biti na gotovo 29 posto odrasloga stanovništva koje je primilo prvu dozu, a do kraja ovog tjedna, bit će preko milijun građana koji su primili prvu dozu cjepiva”, rekao je Plenković.

“Očekuje se da će javne financije i prema procjeni Europske komisije postupno se oporavljati tijekom 2021. i 2022. uz smanjivanje udjela javnoga duga u BDP-u”, rekao je Plenković, dodavši da je kriza uzrokovana pandemijom dosad Hrvatsku koštala 32 milijarde kuna, a da je šteta od potresa procijenjena na 129 milijardi kuna, odnosno četiri puta više od covida.

Povjerenje Berošu

Ministar Tomo Medved izvijestio je o najnovijim informacijama o potresu i obnovi nakon potresu. ”Ukupno je do sada potpisano 18 ugovora s isto toliko tvrtki. Prioritet je i dalje privremeni smještaj stanovništva čiji stambeni objekti nisu za stanovanje. Nastavljamo i s priključivanjem objekata na vodu i električnu energiju.”

Na dnevnom redu sjednice bila je i točka o zahtjevu oporbe za opozivom ministra zdravstva Vilija Beroša.

Vlada je jednoglasno odbila prijedlog oporbe, koje je potpisao 41 oporbeni zastupnik, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike