24 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ravnateljstvo HRT-a osuđuje istup predsjednika Milanovića: Napad s pozicije moći na novinarske...

Ravnateljstvo HRT-a osuđuje istup predsjednika Milanovića: Napad s pozicije moći na novinarske slobode i uređivačku politiku

Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije (HRT) najoštrije osuđuje istup predsjednika Republike Hrvatske danas u Splitu tijekom kojeg je napao novinare HRT-a optužujući ih da su prevaranti i državna sramota, pišu u priopćenju.

HRT smatra da je to neprimjeren govor u javnom prostoru te podsjeća predsjednika RH na odredbe članka 38. Ustava RH o slobodi medija.

Nažalost, HRT ne može protumačiti današnje poruke predsjednika RH drugačije nego kao napad s pozicije moći na novinarske slobode i uređivačku politiku javnog medijskog servisa. Izražavamo zabrinutost zbog otvorenog aludiranja da će HRT i njegovi zaposlenici doživjeti sudbinu nekadašnjeg Vjesnika. To je izravna prijetnja javnom medijskom servisu i njegovim zaposlenicima, poručuje Ravnateljstvo.

Podsjetimo, predsjednik Republike Zoran Milanović, boraveći u Splitu u povodu sutrašnjeg blagdana svetog Dujma i Dana grada, osvrnuo se na sinoćnju HTV-ovu emisiju Otvoreno u kojoj je kao gošća pozvana Zlata Đurđević. U emisiji je sudjelovalo troje od petero kandidata za čelnog čovjeka Vrhovnog suda, piše HRT.

VIDEO Milanović udario po Jandrokoviću, a onda se obrušio na HRT i posvađao s novinarima: Yutel i još gori od toga

Burno otvoreno HRT-a, Đurđević: Nije trebalo izručivati Perkovića i Mustača Njemačkoj; Na kraju je oprala i voditelja Togonala

Najnovije

Još iz rubrike