VIDEO Milanović o Đurđević: Ćerat ćemo se; Plenković je odgovoran za Borovo; Spomenik Šoškoćaninu je čista provokacija, neka ga makne; Zvao sam ga zbrisao je kao zadnja vjeverica

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je danas općinu Plaški, dočekali su ga oduševljeni građani.

Obišao je objekt Vatrogasnog doma DVD-a Plaški u izgradnji te Dom kulture Plaški, a potom je otišao u Ogulin.

U Plaškom sam bio jer unatoč svemu tamo Hrvati i Srbi skladno žive, rekao je Milanović, prenosi N1.

Komentirao je situaciju u Borovu Selu.

“Policija je pustila da se ljudi koji se ponašaju divljački uđu u to selo. Policijom upravlja Vlada, Plenković i Božinović. Kad sam prije mjesec dana organizirao skup za naše policajce s Plitvica, znate tko nije došao? Vrh hrvatske policije. Zašto nisu došli? Zato što ne žele biti sa svojim kolegama? Zato što im je to naredio Plenković. Za mene je odgovoran Plenković i njegov ministar unutarnjih poslova, jer se to nije smjelo dogoditi”, rekao je Milanović.

Spomenik Šoškoćaninu nazvao je mauzolejem malo manjim od Njegoševa spomenika.

“Taj spomenik je čista provokacija. Plenković nema što o tome govoriti, neka to makne. Ne mora rušiti, neka makne i bit ćemo zdravije društvo. Neka dođe u Plaški i vidi kako žive Hrvati i Srbi ne iza roleta, nego na ulici”, rekao je Milanović.

Upitan za komentar na izjavu Milorada Pupovca, da je i on kriv za trenutno stanje, Milanović je rekao: “Da, i za ubojstvo Kennedyja. Kennedy je ubijen ’63., a ja sam rođen ’66., ali sam imao prste u tome.”

Dotaknuo se i kandidature Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda. “Jedino što mi preostaje je zamoliti zastupnike da je podrže. Boljeg kandidata od nje imali nismo. Bit ćete protiv nje? Što bi rekao jedan crnogorski pjesnik, ćerat ćemo se. Do kraja. Ona je moj kandidat, ja sam predlagatelj i nitko drugi i nikakav saborski odbor moju volju i moj stav neće promijeniti”, rekao je Milanović, prenosi N1.

Milanović je rekao da je Plenkovića zvao na zajednička obilježavanja, ali je zbrisao kao zadnja vjeverica.

Share This Article