Kastel: Protiv Osijeka nemamo što izgubiti

Varaždinu slijedi vrlo težak, a opet možda i lak ispit u sklopu HT Prve lige. Iako nad glavom visi mač borbe za ostanak, ekipa Zorana Kastela u susret protiv Osijeka može rasterećeno jer prevelikih očekivanja nema. Trener je za Varaždinski.hr najavio susret.

“Svi se u ligi bore za nešto – Europu, prvaka, a mi za ostanak. Svatko ima svoje probleme i ciljeve, a nas čeka zahtjevna utakmica, uz Dinamo, najkvalitetnijeg protivnika u ligi. Malo je kola do kraja, svjesni smo situacije. To je utakmica u kojoj nemamo što izgubiti, moramo samo probati ići naprijed i napraviti iznenađenje”, kazao je Zoran Kastel.

Mnogi se sjećaju prošlog susreta Osijeka i Varaždina kad su Varaždinci poputno iznenadili Bjelicu i ekipu te su na poluvremenu imali 2:0, da bi sve kasnije prosuli.

“Odigrali smo možda i najbolje poluvrijeme u ovom dijelu prvenstva i vodili 2:0 te nismo uspjeli zadržati prednost. To prvo poluvrijeme mora nam biti vodilja kako parirati Osijeku. Sigurno da će oni dominirati, morat ćemo se kompaktno, usko braniti, a mi moramo prijetiti iz kontre i polukontre. Bit će to utakmica s puno duela, moramo biti spremni odgovoriti Osijeku.”

Varaždin nažalost neće na Osijek u punom sastavu, postoje problemi s ozljedama i kartonima.

“Nema Senića radi tri žuta, Jessieja radi crvenog, a Pëllumbi je ozlijeđen i ne trenira, ne znamo ni hoće li ići na put. Tkalčić ne trenira, imamo velikih problema u zadnjoj liniji gdje nema puno alternativa te ćemo morati koristiti ovaj kadar igrača koji imamo što se tiče defenzive”, zaključio je trener Varaždina, piše RTL.

Share This Article