33.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Miljević: On nema povjerenja u taj sud. On je sasvim uvjeren u...

Miljević: On nema povjerenja u taj sud. On je sasvim uvjeren u svoj stav da na tom sudu nema objektivno suđenje

Odvjetnik Veljko Miljević gostovao je u Novom danu i komentirao odluku ministra Malenice da ne odobri prijenos izvršenja pravomoćne kazne u BiH Zoran Mamiću, kao i koji će biti sljedeći koraci Zdravka Mamića.

Miljević kaže kako nije ovlašten govoriti bilo što u ime Zorana Mamića, već može samo govoriti kao pravni stručnjak.

“Pogotovo što je izrijekom naglasio da je sukladno sporazumima podnio molbu za prijenos izvršenja pravomoćne kaznene presude u BiH. Rekao je da više neće istupati u Hrvatskoj – niti on, niti njegovi odvjetnici”, ističe.

Kratko se osvrnuo na odluku ministra Malenice.

“Suglasnost na uvjete prijenosa izvršenja kazne na drugu državu daje ministar. Ministar ima ovlaštenje da postupi tako kako je postupio i to je legitimno. Je li odluka opravdana, o tom potom. Odluka je utemeljena, a je li opravdana vidjet ćemo vrlo brzo. Tek od 10. svibnja utvvrdit će se status Zorana Mamića, ako se ne javi na izvršavanje kazne”, objašnjava Miljević.

Slučaj Zdravka Mamića

Miljević kaže kako bi se Zdravko Mamić danas trebao pojaviti pred sucem izvršenja u Osijeku, ali kako on tamo sigurno neće doći.

“On nema povjerenja u taj sud. On je sasvim uvjeren u svoj stav da na tom sudu nema objektivno suđenje. U tom pravcu sam ja napisao ustavnu tužbu od 94 stranice koju je sa mnom sačinjavala dr. Sandra Marković. Zdravko Mamić nema povjerenja u taj sud”, ističe.

“On želi izvršavati kaznu u drugoj svojoj domovini, koja je za njega u zadnje vrijeme prva domovina. On misli da ne treba ići na izvršavanje kazne, po njemu nepravednoj kazni”, dodaje Miljević.

Zdravko Mamić uskoro bi trebao biti ispitan u BiH.

“12. svibnja bi Zdravko Mamić trebao biti ispitan na području BiH. On će, koliko znam, apsolutno biti tamo prisutan. U skladu sa zakonima će dati svoj iskaz. Ima puno informacija o svemu”, kazao je Mamićev odvjetnik, prenosi N1.

Zdravko Mamić nakon odluke da suđenje ostane u Osijeku: Nastavlja se kupleraj u pravosuđu

Najnovije

Još iz rubrike