20.4 C
Zagreb
Naslovnica Sport Policija obradila svjetskog prvaka Ogiera, evo što DORH misli o prometnoj nesreći...

Policija obradila svjetskog prvaka Ogiera, evo što DORH misli o prometnoj nesreći i situaciji nakon nje

Policija provela kriminalističko istraživanje, osumnjičeni je priznao počinjene prekršaje, platio novčanu kaznu te izrazio žaljenje, piše zagrebačka policija o Sebastianu Ogieru, svjetskom prvaku u rallyju, koji je u nedjelju u Zagrebu izazvao prometnu nesreću.

25. travnja oko 7.13 sati Policijska uprava zagrebačka zaprimila je dojavu o prometnoj nesreći na kolniku Avenije Dubrovnik u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila kojom prilikom je nastala materijalna šteta. Na osiguranje mjesta događaja upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode dojave te osigurali mjesto događaja. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Za vrijeme osiguranja mjesta te prikupljanja podataka o sudionicima, na samo mjesto događaja pristupio je i menadžer Toyota WRC ekipe. Prilikom utvrđivanja podataka o vozačima iz prometne nesreće, 38-godišnjak je vozilom napustio mjesto prometne nesreće, nepostupivši pritom po naredbi policijskog službenika.

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje te o svemu utvrđenom i poduzetom su izvijestili nadležno državno odvjetništvo, a koje je donijelo odluku da se ne radi o kaznenom djelu.

U službenim prostorijama II. postaje prometne policije Zagreb nad 38-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje na okolnosti prometne nesreće i napuštanja mjesta prometne nesreće. Zbog počinjenih prekršaja izazivanja prometne nesreće iz čl. 43., napuštanja mjesta događaja prometne nesreće iz. čl. 176. te nepostupanja po naredbi policijskog službenika iz čl. 32. Zakona o sigurnosti cestovnog prometa pokrenut je prekršajni postupak. U postupku mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 8000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 6 mjeseci. Osumnjičeni je platio izrečenu novčanu kaznu te se osobno se ispričao policijskim službenicima koji su prema njemu postupali i iskazao žaljenje zbog navedenog događaja.

VIDEO Svjetski prvak u reliju razbio auto u Novom Zagrebu sudarivši se s osobnim automobilom

Najnovije

Još iz rubrike