25.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Andrej Plenković o platformi Cijepise: Ako je mogu popraviti neka je poprave,...

Andrej Plenković o platformi Cijepise: Ako je mogu popraviti neka je poprave, ako ne, neka naruče drugu. Platit će penale oni koji nisu ispunili obavezu

U 17 sati sastaje se Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a. Plenković je odgovarao na pitanja novinara te se dotaknuo teme da je proširena istraga u aferi Vjetroelektrane, tužbe protiv AstraZenece, ali i problema s platformom Cijepise.

Sjednica se održava putem video linka. Predsjednik stranke Andrej Plenković dao je izjavu za medije.

Rekao je da nije upoznat s proširenjem istrage u aferi Vjetroelektrane te neće izbaciti bivšu ministricu i članicu predsjedništva HDZ-a Gabrijelu Žalac iz stranke. ”Ne znam ništa o tome, neću komentirati. Kad se bolje upoznam, vidjet ću o čemu se radi”, rekao je.

Osvrnuo se na tužbu Europske komisije protiv AstraZenece. ”Mi smo jedna od zemalja koja je prije nekoliko dana dala suglasnost i naravno da smo, kao i sve druge članice, podržali Europsku komisiju.”

Otkrio je da je jučer imao sastanak sa Stožerom te je dao ministru Berošu jasne naputke ”što treba napraviti u vezi cijepljenja”. Ambicija je, kaže, da se više od 2,25 milijuna cjepiva koje će dolaziti od ovoga tjedna, pa do 30. lipnja iskoristi za cijepljenje od 50 do 55 posto odraslog stanovništva. ”Mislim da je to sada stvar dobre organizacije posla i tehnologije”, a na Berošu, HZJZ-u i nadležnim tijelima je da to tehnički provedu.

Svi koji se žele cijepiti do ljeta, objašnjava, to će i moći. Još otprilike 1,1 milijuna ljudi trebalo bi se cijepiti da se dostigne brojka prijavljenih na platformi, u odnosu na one koji su do danas primili prvu dozu rekao je.

”Ako je mogu popraviti, neka je poprave, ako ne neka naruče drugu”, komentirao je probleme s platformom CijepiSe te dodao da će ”platit penale oni koji nisu ispunili obavezu”.

Rekao je da se primjeti stagnacija novozaraženih slučajeva, no da će vrijeme pokazati hoće li se moći popuštati mjere, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike