Policija privela još jednog maloljetnika, navodno je nedavno pretučenog dječaka (14) mlatio i u ožujku

Nakon prošlotjednog divljačkog premlaćivanja 14-godišnjeg učenika osmog razreda osnovne škole u Zadru te privođenja i pritvaranja trojice napadača, zadarska policija izvijestila je u nedjelju da je s tim u vezi privedena još jedna osoba.

“U nastavku kriminalističkog istraživanja događaja od 22. travnja u Zadru provedeno je istraživanje nad još jednom maloljetnom muškom osobom koju se sumnjiči da je tijekom ožujka u Zadru ostvarila obilježja kaznenog djela nasilničkog ponašanja na štetu istog maloljetnika”, priopćila je PU zadarska. Prema neslužbenim informacijama, radi se o maloljetniku u dobi od 15 godina, koji je istog dječaka u ožujku pretukao udarajući ga šakama po glavi i tijelu dok je nekoliko okupljenih promatralo taj nemili događaj i snimalo premlaćivanje.

Policija je novoosumnjičenog maloljetnika, kako navode, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predala pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijela je kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno nasilničkog ponašanja.

Kako je već Jutarnji izvijestio, u subotu su sucu istrage Županijskog suda u Zadru privedena dva maloljetnika u dobi od 15 i 17 godina zbog sumnje da su pretukli dječaka u četvrtak navečer u Ulici bana Josipa Jelačića u Zadru. Općinsko državno odvjetništvo tereti ih za kazneno djelo pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda te je predložilo da im se odredi jednomjesečni istražni zatvor. Priveden je i 19-godišnji mladić osumnjičen za kazneno djelo nasilničkog ponašanja zbog fizičkog iživljavanja nad istim dječakom početkom ožujka, a i protiv njega je zatražen istražni zatvor.

Kako je potvrđeno na zadarskom sudu, sudac istrage maloljetnicima je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a 19-godišnjaku je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, što ukazuje na to da je već prijavljivan za djela s elementima nasilja.

Inače, prošlotjedni napad na dječaka prekinuo je hrabri Zadranin koji je otjerao napadače. Ozlijeđeni dječak uspješno se oporavlja u zadarskoj bolnici.

U bolnicu je primljen s lakšim tjelesnim ozljedama glave i prsišta. Pregledom je utvrđeno da je mu je od zadobivenih udaraca puknula slezena. Detaljni pregledi potvrdili su da je došlo do stvaranja hematoma u slezeni i da nema ozbiljnijeg krvarenja, tako da operativni zahvat zasad nije nužan, piše Jutarnji.

Objavljene snimke napada na mladića u Zadru, teško ga pretukli navodno zbog djevojke

Share This Article