22.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Istra: Četiri učitelja došla u školu sa simptomima, zato je osamdesetak djece...

Istra: Četiri učitelja došla u školu sa simptomima, zato je osamdesetak djece u samoizolaciji

Novih deset slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri, dok su od jučer učenici četiri razreda iz četiri istarske osnovne škole u samoizolaciji nakon što je utvrđeno da su učitelji bili pozitivni na koronavirus, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 439 uzoraka briseva na covid-19. te je potvrđeno deset novozaraženih osoba. Kod sedam osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe”, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalaze tri osobe.

Od jučer oporavilo se 15 osoba, trenutno je u Istri 120 aktivnih slučajeva zaraze dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1712 osoba. U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 78 osoba, tri više nego jučer, od toga se devet osoba nalazi u respiracijskom centru.

Prema informacijama iz istarskog Stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata učenici četiri razreda razredne nastave iz četiri osnovnih škola u Istri morali su u samoizolaciju nakon što su četiri učitelja došli u školu sa simptomima te je utvrđeno da su pozitivni na koronavirus.

“Nažalost, zbog ova četiri slučaja od jučer imamo osamdesetak djece u samoizolaciji. Stoga još jednom apeliramo na učitelje, djecu i roditelje da se pridržavaju svih epidemioloških mjera i da ostanu kod kuće ukoliko primijete da imaju simptome nalik na prehladu ili virozu”, istaknuo je za Hinu načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

“Budimo odgovorni i čuvajmo sebe i ostale. Stoga upućujem još jedan apel da svi zajedno budemo svjesni ozbiljnosti situacije jer se već i do sada znalo događati da mnogi imaju simptome i odlaze raditi, ili u javni prostor. Nažalost, to se dogodilo i jučer u četiri škole u Istri unatoč našim brojnim apelima”, poručio je Kozlevac, prenosi besplatno Hina.

Najnovije

Još iz rubrike