11.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković o rekonstrukciji Vlade RH: Čačić nije premijer

Plenković o rekonstrukciji Vlade RH: Čačić nije premijer

Premijer Andrej Plenković stigao je Rijeku, obići će gradilište Nove bolnice, Brodgradilište 3. maj te gradilište državne ceste D403.

Premijer se obratio javnosti nakon obilaska gradilišta riječke Nove bolnice.

“Radovi su u roku, odlično napreduju. Bolnica bi trebala biti gotova do jeseni sljedeće godine. Svi pacijenti dobit će najbolju moguću skrb”, rekao je premijer nakon čega su uslijedila pitanja vezana uz slučaj Zorana Mamića.

Na novinarsko pitanje zašto Vlada nema hrabrosti izmijeniti Zakon o kaznenom postupku, Plenković je poručio kako su zakoni mijenjani nekoliko puta.

“Što se tiče slučaja Mamića, smatrao sam da je Min. pravosuđa bilo jasno u svom priopćenju, vezano uz mjere opreza. Županijski sud u Osijeku je trebao izreći mjeru opreza”, rekao je premijer i dodao kako se ovakve situacije ne bi trebale događati.

Upitan ima li ministar zdravstva Vili Beroša i dalje njegovo povjerenje kazao je kako je to već jučer odgovorio.

Na pitanje koji to ministri više nemaju podršku njegova partnera Radimira Čačića, kazao je kako tema rekonstrukcije ne postoji.

“Nikada nismo o tome nismo razgovarali, Čačić nije premijer”, kazao je.

U nazočnosti premijera, ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića i direktora Brodogradilišta 3. maj Edija Kučana, potpisat će Ugovor o završetku gradnje broda za prijevoz automobila i kamiona.

Posjet Rijeci premijer Plenković završit će obilaskom gradilišta državne ceste D403, prenosi dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike