12.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Jandroković oštar prema Milanoviću: Zahtjevom DSV-u priznao je svoju pogrešku, bio je...

Jandroković oštar prema Milanoviću: Zahtjevom DSV-u priznao je svoju pogrešku, bio je nasilan i nepristojan

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković na konferenciji za medije rekao je kako je on postupio ispravno i u skladu s Ustavom, zakonom i Poslovnikom vezano za prijedlog predsjednika Zorana Milanovića i kandidaturu prof. Zlate Đurđević.

“Danas je 15. dan kako je predsjednik dostavio onaj akt, nakon što sam mu ja odgovorio i tražio dopunu dokumentacije. Nisam dobio potpuno dokumentaciju, pa se smatra da taj akt nije ni stigao u Hrvatski sabor“, rekao je Jandroković.

“A predsjednik je jučer, koliko sam informiran, od DSV-a tražio da se raspiše novi javni poziv. Tim činom je priznao svoju pogrešku. Potrošili smo nekoliko tjedana bez bilo kakvog razloga i bilo kakve potrebe, predsjednik je u pravnom smislu na čak i nasilan način htio nametnuti svojeg kandidata i prisiliti Sabor da o tome glasa”, rekao je i naglasio da se predsjednik Milanović nije držao Ustava i zakona Republike Hrvatske i da ih je svjesno kršio.

“Bio je agresivan u tome, nažalost i nepristojan prema dijelu sudaca, Hrvatskom saboru, dotaknuo se nekoliko ministara, uvrijedio studente stručnih studija. Na neki način mi je drago da je ova priča završena“, rekao je Jandroković.

Što se tiče kandidatkinje predsjednika Milanovića prof. Zlate Đurđević, ponovio je kako ju HDZ i klub HDZ-a neće podržati.

“Iz razloga što je bila dio te nezakonite i nasilne, u pravnom smislu, igre predsjednika Republike”, rekao je.

Upitan bi li Zlata Đurđević imala podršku HDZ-a da se odmah javila na javni poziv, Jandroković je ponovio zašto ju vladajuća stranka neće podržati, prenosi dnevnik.hr.

VIDEO Andre P. dit d’un candidat qui vaut de l’or: Faux pas!

Potpuni obrat, sad Milanović traži od DSV-a javni poziv za Zlatu Đurđević

VIDEO Milanović brutalno iskren: Zlostavljali su Kolindu; Malenica je njuškalo; Ustavni sud je sud, kao DDR demokratski; HDZ je osuđen pa želi kontrolu Vrhovnog suda; Krade se…

Najnovije

Još iz rubrike