4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Od bivše supruge i punice na sudu tražio 101.000 kuna, one oštro...

Od bivše supruge i punice na sudu tražio 101.000 kuna, one oštro uzvratile

Bivšu suprugu i punicu tužio je čovjek iz Varaždinske županije, tražeći da mu solidarno isplate 101.000 kuna kao naknadu za uloženo u zajedničku imovinu u braku koji je trajao 20 godina. Kad je došao za zeta u staji je, ispričao je, zatekao četiri krave, bilo je i svinja, obrađivale su se njive i vinograd. Izračunao je da je u tih 20 godina braka uz prosječnu plaću od preko 6000 kuna zaradio najmanje 1,4 milijuna kuna, i sve je to, tvrdi, uložio u zajedničko domaćinstvo.

U svoje slobodno vrijeme obavljao je, kako je naveo u tužbi, teške poslove u poljoprivredi. Ne osporava da su i bivša supruga i punica također radile na polju, a supruga se, rekao je, bavila i djecom. Pobrojao je da su za vrijeme trajanja bračne zajednice, sve do razvoda, izvedeni razni radovi, od postavljanja željeznih vrata na garaži i drvarnici do drvene ograde na stepeništu. Istaknuo je i trošak kupnje i ugradnje kompletne PVC stolarije. Kupljene su i prikolica za gnoj te roto-kosa za traktor.

Kad je odlazio, ostavio je 10 krava i četiri junice… I bivša supruga i bivša punica osporile su njegov tužbeni zahtjev u cijelosti. Tvrde da je on svoju plaću uglavnom trošio za sebe jer je kupovao nove automobile, a smatraju i da njegov osobni dohodak nije bio ni približno 6000 kuna, nego znatno manje. Priznaju mu samo da je platio PVC stolariju vrijednu oko 50.000 kuna i da je dao 2000 kuna za sjenicu u vrtu, te još 500 kuna za aparat za varenje.

Na suđenju su povremeno frcale iskre. Na pitanje što je radio, bivša punica je rekla da je orao, tanjurao i hranio krave, no na početku bračne zajednice nije znao raditi na poljoprivredi. Čak je, rekla je, znao gledati televiziju dok su one hranile životinje. Bivša supruga rekla je da je novac trošio na svoje potrebe i druge žene koje je imao. Nakon saslušanja više svjedoka, među kojima su bila i njihova djeca, kumovi i susjedi, Općinski sud je presudio da bivša supruga i punica trebaju isplatiti polovicu traženog iznosa, oko 50.000 kuna. Toliko mu je ulaganja, naime, priznato, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike