Anketa za Zagreb: Tomašević neprikosnoven, teška bitka čeka izjednačene Filipovića, Škare-Ožbolt, Škoru i Pavičić-Vukičević

Davor Nađi, kandidat stranke Fokus na zagrebačkim izborima podijelio je na fb-u rezultate ankete koju je radila Promocija plus za lokalne izbore.

Po toj anketi, Tomislav Tomašević iz Možemo! je apsolutni favorit za ulazak u drugi krug izbora za zagrebačkog gradonačelnika s 39,7 posto. Slijedi ga SDP-ov Joško Klisović sa 12,2 posto. Unutar statističke pogreške su četiri kandidata, HDZ-ov Davor Filipović, Vesna Škare Ožbolt, Miroslav Škoro i Jelena Pavičić Vukičević.

Davor Nađi je zadovoljan rezultatom.

“Podaci iz najnovije ankete su točni. Istraživanje je provedeno ubrzo nakon ankete objavljene na Novoj TV. S obzirom da sam prije 12 dana po toj anketi imao 1,2% podrške, a po našoj prošlotjednoj anketi sam imao 3,2% podrške, ako se taj trend nastavio, danas bih trebao biti na višem rejtingu. Koliko višem, procijenite sami. ?

S druge strane, većina mojih konkurenata pada, a kandidata je sve više, pa je sasvim moguće da će za mjesto koje vodi u 2. krug biti potrebno svega 10-ak posto glasova. Meni se to ne čini nedostižno. ?

Posebno sam optimističan jer, prema anketi, imam još velik prostor za nastavak rasta podrške stoga sam uvjeren da će građani prepoznati da sam jedini kandidat s (pozitivnim!) iskustvom upravljanja gradom i jedini kandidat koji je spreman uhvatiti se u koštac s pravim problemima, dok drugi kandidati prodaju priče i populizam”, piše Davor Nađi.

Share This Article