8.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Dr. Vukušić reagirao na klevete koje šire Tomaševićevi fanovi: Agrameri sigurno ulaze...

Dr. Vukušić reagirao na klevete koje šire Tomaševićevi fanovi: Agrameri sigurno ulaze u skupštinu, a istinitost komentara će imati priliku dokazati na sudu

Ugledni psihijatar i kandidat na lokalnim izborima u Zagrebu Herman Vukušić oglasio se na fb-u povodom, kako kaže, klevetničkih komentara na društvenim mrežama ispod tekstova o njegovoj kandidaturi, koja je izazvala lavinu reakcija.

“KUTAK ZA HEJTERE (UZ JEDNU SUDSKU TUŽBU)💛

Najava moje kandidature za gradonačelnika Grada Zagreba izazvala je dosta komentara, većinom pozitivnih, ali naravno ima i negativnih.

Uvijek sam raspoložen za konstruktivnu kritiku, međutim neću trpjeti uvrede i objede na svoj račun, pa ću svakih nekoliko dana na FB objaviti zbirne odgovore na vodeće “teme” kontra mojeg lika i djela, a možda, kao što je danas slučaj, najaviti pokoju sudsku tužbu ili kaznenu prijavu.

Za motiv ovih objava izabrao sam sliku “Lude” iz velike tarot arkane (čuveni Raider-Waitov špil iz 1910. godine) jer s jedne strane predstavlja moju kandidaturu kao “putovanje u nepoznato” kroz koje ću pokušati raditi na sebi kao boljoj osobi, a sa druge ispraznost i taštinu onih koji me pljuju bez argumenata i još pri tome šire laži i objede.

Za prvu temu izabrati ću sve one komentare koji prigovaraju “što će doktori u politici”?

Poštovane dame i gospodo, da se ja kao doktor nisam uključio u politiku još sredinom 90-ih, na tisuće obitelji danas u Hrvatskoj ne bi imale što za jesti, ne zato što sam “dijelio” dijagnoze PTSP-a šakom i kapom (o tome ćemo malo kasnije), već zato što sam uz malu grupu hrabrih ljudi godinama prkosio stavu da Hrvati ne mogu oboljeti u ratu, kako HDZ-u tako i SDP-u kada su bili na vlasti.

Naravno, istim žarom boriti ću se i za boljitak svake građanke i građanina našeg Zagreba.

Kao drugo, hvala neimenovanome liku (lažni profil) koji smatra da ja kao osoba ” koju je zlostavljala žena” nisam podoban za funkciju gradonačelnika.

Taj se vjerojatno referira na jedan moj nastup u javnosti gdje sam izjavio da sam bio žrtva obiteljskog nasilja, koje se desilo dosta davno. Sam slučaj je u međuvremenu pravno procesurian i počiniteljica je danas zakonski rehabilitirana.

Međutim, hvala dotičnome što je otvorio temu “muškaraca kao žrtve” ne samo nasilja, već i diskriminacije muškaraca u očima pravosudnog sustava i sustava socijalne skrbi. Ovo je važna i zanemarena tema kojoj ću ja svakako na razini Grada Zagreba posvetiti punu pažnju.

Treće, osoba pod imenom MLADEN DEVČIĆ, a koji je (barem po objavama na njegovom FB profilu) simpatizer Tomislava Tomaševića, na jednom je portalu pod člankom o objavi moje kandidature napisao sljedeće:

“Pa s obzirom koliko je PTSPT mirovina sredio vrlo je vjerojatno da bi mogao dobiti 5% pa da gledamo kako sere gluposti u Skupštini”.

Bez obzira koliko mi je drago da nam iz tabora gospodina Tomaševića veća sada poručuju da Agrameri sigurno ulaze u Gradsku Skupštinu, Mladenu Devčiću slijedi tužba za kazneno djelo klevete, pa će dotični imati priliku na Sudu dokazati istinitost svojeg “komentara”.

Inače, već sam nebrojeno puta javno istaknuo (između ostaloga i u emisiji Nu2) kako su objede na moj račun po temi dijagnoza PTSP-a posljedica članka koji je o meni prije dvadeset godina temeljem dokazanog falsifikata pisala Slavica Lukić, jedna od perjanica Hrvatskog novinarskog društva, a koji je kasnije “recikliran” po potrebi u drugim medijima.

Kako me gospođa Lukić nikada nije demantirala, možda Mladen Devčić i njemu slični znaju više, a ja ću svakome dati priliku da to dokažu na Sudu.

P.S.

Za “Lidiju Rovin” čiji se komentar nalazi ispod Devčićevog nisam siguran da se radi o pravom profilu, pa molim dotičnu da javno potvrdi svoj identitet, kako bih mogao tužiti i nju”, piše Herman Vukušić.

Kandidat na izborima u Zagrebu dr. Vukušić: Pametniji popuštaju, ali onda budale vladaju svijetom

Ugledni psihijatar i najdoktor Herman Vukušić: Zašto sam se kandidirao za gradonačelnika Zagreba

Najnovije

Još iz rubrike