4 C
Zagreb
Naslovnica Sport Potpuni kaos u posrnulom velikanu: Trener igračima zaboravlja imena, pobuna igrača dovela...

Potpuni kaos u posrnulom velikanu: Trener igračima zaboravlja imena, pobuna igrača dovela do neslavnog rekorda

Njemački velikan Schalke 04 polako, ali sigurno klizi prema drugoj ligi. Rudari su uvjerljivo zadnji sa skromnih devet bodova, osam manje od predzadnjeg Mainza i devet od 16. Arminije Bielefeld.

Schalke je jedva izbjegao neslavni rekord Tasmanije Berlin, najgore momčadi u povijesti Bundeslige, od 31 uzastopne utakmice bez pobjede. No slaba im je to utjeha, a i jedan neslavni rekord već su postavili.

Schalke je postao prva momčad u povijesti Bundeslige koju je vodilo pet trenera u jednoj sezoni. Vjerojatno nije potreban veći dokaz o kaosu u klubu.

Posljednji koji je nastradao bio je Christian Gross, a prije njega momčad su vodili David Wagner, Manuel Baum i Huub Stevens. Direktor akademije Peter Knabel bit će privremeni trener.

Grossu je, prema pisanju Bilda, presudila pobuna igrača predvođena trojicom iskusnih igrača – povratnicima Klaas-Janom Huntelaarom i Seadom Kolašincem te Skhodranom Mustafijem. Trojac nije bio zadovoljan treninzima, kao ni time da je Gross zaboravljao imena igračima i miješao ih.

Skrštenih ruku ne sjede ni poslovično strastveni Schalkeovi navijači. Oni su posjetili momčad u hotelu i tražili objašnjenja. Kako to često bude, u očaju su se okrenuli humoru, pa su sportskog direktora sprdali da je i domar mogao odraditi liječnički pregled Huntelaara uoči povratka iz Ajaxa. Nizozemac je dosad odigrao 10 od mogućih 630 minuta za Rudare.

Nadoda li se i tome uvijek gorak začin – veliki financijski problemi, dolazi se do doista gadne situacije za Schalke. Budućnost je neizvjesna, a neki prognoziraju pad čak i dublji od druge lige, piše Gol.hr

Najnovije

Još iz rubrike