4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Popuštanje mjera od 1. ožujka: Evo što se sve otvara

Popuštanje mjera od 1. ožujka: Evo što se sve otvara

Sjednica Vlade održava se u 10 sati. Uvodno se ministrima obratio premijer Andrej Plenković.

Premijer Andrej Plenković na početku je zahvalio županima u županijama koje je posjetio prethodnih dana. Dotaknuo se obljetnice Nacionalne sveučilišne knjižnice koja je postala kongresni centar i mjesto za kulturna zbivanja, ali i dom sjednica Vlade.

“Drago mi je da je Ministarstvo regionalnog razvoja pripremilo prvi cjeloviti registar otoka. Tu je svih 1244 hrvatskih otoka, otočića i hridi, omogućit će se pristup svim informacijama o otocima”, dodao je.

O koronavirusu rekao je: “Tjedni brojevi nam padaju, smanjeni su gotovo 11 puta. Bilježimo porast na tjednoj razini u odnosu na prošli četvrtak, još ne znamo uzroke. I dalje moramo zadržati oprez. Uz Dansku smo danas s najmanjom incidencijom u EU. Smanjeni su brojevi hospitaliziranih, u samoizolaciji…

Da bismo i dalje bili odgovorni, nakon niza konzultacija, namjera je od 1. ožujka omogućiti rad ugostiteljskih objekata na terasama i otvorenim prostorima.

Omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima s određenim specifičnostima s obzirom na kontakt i kolektivne sportove o čemu će detaljnije izvijestiti Stožer i ministar Beroš.

Nastavit ćemo s praćenjem poduzetnika i nastojat ćemo izaći ususret što se tiče očuvanja radnih mjesta. Apeliram na sve da budemo oprezni.”

Uz informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus i vezanom za potres, na dnevnom redu sjednice je i odluka o raspodjeli donacija financijskih sredstava uplaćenih na račun državnog proračuna u akciji “Pomoć za obnovu nakon potresa”.

Na dnevnom redu je i konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika (EU) te prijedlog uredbe o visini trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode (EU), prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike