0.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Nove iskrice na relaciji Plenković-Milanović: Ideja o izboru nekog tko se nije...

Nove iskrice na relaciji Plenković-Milanović: Ideja o izboru nekog tko se nije prijavio – nezakonita; Je li to neka šira igra, ne znam…

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti proslave Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Tom se prilikom obratio javnosti, piše N1.

Upitan o izboru šefa Vrhovnog suda, Plenković je rekao da je čudno da se uopće bira osobu koja se nije prijavila na natječaju. “Mi o tome nismo razgovarali, ali čini mi se logičnim da se poštuju propisi. Ne vidim što to nekoga tko želi biti predsjednik Vrhovnog suda sprečava da se prijavi na natječaj. Je li to nekakvo igranje s Ustavom, ustavnošću rada Stožera, pa sad ustavnošću izbora predsjednika Vrhovnog suda, jesmo li u široj utakmici, ne znam”, rekao je Plenković.

Predsjednikova ideja o izboru nekoga tko se nije niti prijavio na natječaj smatra nezakonitom. “To zna i netko tko nema diplomu iz prava. U čemu je problem? Je li to neka šira igra, ne znam”, rekao je Plenković, dodavši da je teoretski moguća i opcija ukidanja natječaja, ali da ne vidi zašto bi se to dogodilo.

Govorio je i o isporuci cjepiva, kazavši da se dinamika isporuke ubrzava. “Mi želimo da se to ubrza, danas imamo sastanak pripreme Europskog vijeća sa Charlesom Michelom, otvorit ćemo tu temu. Nitko nije zadovoljan i svi žele da se poštuju one odredbe koje su bile dogovorene”, rekao je Plenković.

“Što se tiče mjera, rekli smo da ako okolnosti 1. ožujka budu takve da se može ići u daljnje popuštanje, ići ćemo”, rekao je Plenković.

Govorio je i o Damiru Vanđeliću. “On je sam rekao da želi obavljati tu dužnost do ljeta. Privremenost je njegov termin, nije naš. Sve ove tvrdnje i insinuacije su zlonamjerne i štetne, ne vidim zašto”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike