-1.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Korona party u Srbiji: U klubu se zabavljalo preko 1000 ljudi

Korona party u Srbiji: U klubu se zabavljalo preko 1000 ljudi

Po nalogu Prvog Osnovnog javnog tužilaštva u policijsku postaju odvedena su odgovorne osobe za partyje u klubu u Ulici Ilije Garašanina u Beogradu.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati zbog krivičnog djela nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

U policijsku postaju dovedeni su M.G. (35 godina), direktor kluba, D. L. (47 godina), financijski službenik i organizator i A. F. (52 godina) osnivač u APR. Za ovo djelo predviđena je novčana ili kazna zatvora do tri godine.

Komunalna policija, turistička i sve ostale inspekcije podnijet će prijave iz svoje nadležnosti. U klub su intervenirali pripadnici Komunalne policije, uz asistenciju policaje. Bili su angažirani i službeni psi za otkrivanje eksploziva i narkotika, a u klubu je bilo više od 1.000 osoba.

Prekršen je zakon, niz mjera i preporuka u danu kada je u Srbiji od posljedica Covid-19 19 umrlo njih 15, zaraženo je 1.622 osoba, a na bolničkom liječenju se nalazi 3.840, a na respiratorima 135 ljudi.

Poslije saslušanja tužilaštvo će sprovesti sve dokazne radnje i donijeti konačnu odluku o ovom slučaju. Korona party je otkrila Komunalna policija u suradnji s Policijskom upravom za grad Beograd i PS Palilula vršeći kontrolu da li ugostiteljski objekti poštuju mjere Vlade odnosno zabranu rada poslije 20 sati.

Tužilaštvo, komunalna policija i policija apeliraju da se poštuju mjere Vlade i ministarstva zdravlja, koje su donijete zbog pandemije, a u suprotnom će se reagirati kao i sinoć. Tužilaštvo ukazuje da je sve do sinoć u situacijama kada se kratko prekrši mjera zabrane rada ili ako je bilo malo više ljudi od dozvoljenog tužilaštvo, te situacije kvalificirati kao prekršaj, piše Kurir, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike