Korona party u Srbiji: U klubu se zabavljalo preko 1000 ljudi

Foto: Kurir/ Screenshot

Po nalogu Prvog Osnovnog javnog tužilaštva u policijsku postaju odvedena su odgovorne osobe za partyje u klubu u Ulici Ilije Garašanina u Beogradu.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati zbog krivičnog djela nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

U policijsku postaju dovedeni su M.G. (35 godina), direktor kluba, D. L. (47 godina), financijski službenik i organizator i A. F. (52 godina) osnivač u APR. Za ovo djelo predviđena je novčana ili kazna zatvora do tri godine.

Komunalna policija, turistička i sve ostale inspekcije podnijet će prijave iz svoje nadležnosti. U klub su intervenirali pripadnici Komunalne policije, uz asistenciju policaje. Bili su angažirani i službeni psi za otkrivanje eksploziva i narkotika, a u klubu je bilo više od 1.000 osoba.

Prekršen je zakon, niz mjera i preporuka u danu kada je u Srbiji od posljedica Covid-19 19 umrlo njih 15, zaraženo je 1.622 osoba, a na bolničkom liječenju se nalazi 3.840, a na respiratorima 135 ljudi.

Poslije saslušanja tužilaštvo će sprovesti sve dokazne radnje i donijeti konačnu odluku o ovom slučaju. Korona party je otkrila Komunalna policija u suradnji s Policijskom upravom za grad Beograd i PS Palilula vršeći kontrolu da li ugostiteljski objekti poštuju mjere Vlade odnosno zabranu rada poslije 20 sati.

Tužilaštvo, komunalna policija i policija apeliraju da se poštuju mjere Vlade i ministarstva zdravlja, koje su donijete zbog pandemije, a u suprotnom će se reagirati kao i sinoć. Tužilaštvo ukazuje da je sve do sinoć u situacijama kada se kratko prekrši mjera zabrane rada ili ako je bilo malo više ljudi od dozvoljenog tužilaštvo, te situacije kvalificirati kao prekršaj, piše Kurir, prenose 24sata.

Share This Article