3.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Burne reakcije nakon presice Stožera: Zastupnice Orešković i Puljak traže ostavku Markotić...

Burne reakcije nakon presice Stožera: Zastupnice Orešković i Puljak traže ostavku Markotić i Capaka, Ahmetović na Twitteru – Ova otužna žena mora otići

Nakon informacije da su se viškom cjepiva protiv koronavirusa cijepili rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras i njegova supruga i potvrde da je isto učinio i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, priča o cijepljenju preko reda došla je do usijanja na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić na konferenciji je potvrdila da je cijepila vlastitu majku, a uslijedila je polemika s prisutnim novinarima. Postavljeno joj je i pitanje hoće li zbog svega podnijeti ostavku, na što nije odgovorila.

O njezinoj ostavci odmah se počelo govoriti i među saborskim zastupnicima. Ostavku Alemke Markotić, ali i ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka zazivaju zastupnice Dalija Orešković i Marijana Puljak. Stranka Hrvatskih suverenista traži ostavku i ministra zdravstva Vilija Beroša te cijelog Nacionalnog stožera.

Nakon priznanja Alemke Markotić da je cijepila majku, na Facebooku se oglasio i predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras.

“Imam roditelje od 80 godina. Oboje je imalo karcinome. Kronični su bolesnici. Djecu su mi, svoje unuke, vidjeli u posljednjih pola godine samo preko WhatsAppa. Nisam gđa Markotić da im sredim cjepivo preko veze, a i da mogu, ne bih to napravio. U ovom bi svi trebali biti isti, a ne da neki imaju prednost. Slažete li se?” napisao je u objavi.

Imam roditelje od 80 godina. Obadvoje su imali karcinome. Kronični su bolesnici. Djecu su mi, svoje unuke, vidjeli…

Objavljuje Gordan Maras u Petak, 12. veljače 2021.

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović aferu cijepljenja preko reda i procjepljivanje majke Alemke Markotić komentirala je na Twitteru.

“Koliko majki strepi jer neće doći na red zato što nemaju djecu blisku vlasti? Jadnije od ove situacije je samo činjenica što je Alemka Markotić još uvijek osoba od povjerenja HDZ-ove klike i ravna životima svih nas. Ova otužna žena mora otići – odmah”, napisala je, piše Dnevnik.hr

Preko reda cijepljena i majka Alemke Markotić: Koliko ste puta tražili usluge? I novinara ima cijepljenih preko reda

Kako je Boras saznao za “višak” cjepiva? Evo objašnjenja pročelnika iz KBC-a

Luka Burilović cijepio se protiv korone: Nisam smatrao da je to preko reda

Najnovije

Još iz rubrike